Wateroverlast in de Schaapbruggestraat in 2016.
Volledig scherm
Wateroverlast in de Schaapbruggestraat in 2016. © Lieven Samyn

Groen pleit voor impactstudie eventuele waterbom, stadsbestuur nam al initiatief

RoeselareStad Roeselare heeft de firma HydroScan gecontacteerd met de vraag een impactstudie te maken over de gevolgen van een eventuele ‘waterbom’, zijnde een extreme hoeveelheid regenval op korte tijd. Dat antwoordde schepen Marc Vanwalleghem (CD&V), bevoegd voor waterhuishouding, tijdens de gemeenteraad op een vraag van gemeenteraadslid Eddy Demeersseman (Groen).

 1. Matthijs Verhanneman doet met Knack Roeselare gouden zaken tegen Greenyard Maaseik: “Opletten voor de terugwedstrijd”
  Volleybal Beker van België

  Matthijs Verhanne­man doet met Knack Roeselare gouden zaken tegen Greenyard Maaseik: “Opletten voor de terugwed­strijd”

  Het gebeurt niet zo vaak dat de clash tussen Knack Roeselare en Greenyard Maaseik op een snelle 3-0 eindigt. Zaterdagavond kregen de Belgische kampioenen dit huzarenstukje wel voor elkaar tijdens de heenwedstrijd van de halve finale van de ‘Belgian Cup’. De West-Vlaamse ploeg zit in een uitstekende periode. Knap verweer tegen Lube Civitanova in de Champions League plus een meesterlijke overwinning tegen Maaseik. Deze week werden topresultaten genoteerd en volgende woensdag staat in de ‘Lotto Volley League’ een nieuw duel gepland tegen Caruur Gent.
 1. Weg met die Movembersnor: hier kan kan je terecht voor een professionele scheerbeurt in het zuiden van West-Vlaanderen
  PREMIUM
  Zuid-West-Vlaanderen

  Weg met die Movem­bersnor: hier kan kan je terecht voor een professio­ne­le scheer­beurt in het zuiden van West-Vlaanderen

  Tijdens de maand november laten mannen hun snor staan om aandacht te vestigen op fysieke en mentale gezondheid bij mannen. December is in zicht en dus loopt Movember stilaan op zijn einde. Tijd om die opgespaarde snor professioneel te laten bijwerken door een barbier. Wij zochten alvast vijf barbershops in het zuiden van West-Vlaanderen.
 2. Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alternatief als sinterklaasgeschenk of kerstcadeau?
  Tweakers

  Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alterna­tief als sinter­klaas­ge­schenk of kerstca­deau?

  Hoop je op een iPhone 14 in je schoentje of onder de kerstboom? Dan ben je er waarschijnlijk aan voor de moeite. Wil je toch nog voor het jaareinde een mooi toestel van Apple uitpakken, dan vormt de veel sneller verkrijgbare iPhone 13 mogelijk een alternatief. Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers plaatst beide modellen naast elkaar.