Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © iStock

Groen pleit voor duurzame taxshift, maar meerderheid wil er niets van weten

RoeselareOppositiepartij Groen wil dat het Roeselaarse stadsbestuur de gemeentebelastingen verlaagt voor de burger door een groene, duurzame taxshift. De meerderheid heeft hier  geen oren naar.

 1. Joeri overleed 10 jaar geleden en dat ‘vieren’ zijn vrienden: “Wie met hem uitging, had de dag erna een straf verhaal te vertellen”

  Joeri overleed 10 jaar geleden en dat ‘vieren’ zijn vrienden: “Wie met hem uitging, had de dag erna een straf verhaal te vertellen”

  Het is deze maand tien jaar geleden dat Joeri Decuypere (27) uit Geluveld verongelukte. Reden genoeg voor een ‘feestje’, vinden zijn zus en vrienden. “Een feestje om te tonen dat vriendschap altijd blijft bestaan en het leven gevierd moet worden”, zegt zus Evi. “Mijn broer had het zelf zo gewild, dat we herinneringen zouden ophalen tijdens een feest, in plaats van te huilen om zijn dood.”
  Roeselare
 2. Roeselare verwelkomt Belgische topschilderijen dankzij Het Kunstuur, onder andere Stijn Meuris en Wim Opbrouck vertellen het verhaal achter de werken
  PREMIUM

  Roeselare verwelkomt Belgische topschilde­rij­en dankzij Het Kunstuur, onder andere Stijn Meuris en Wim Opbrouck vertellen het verhaal achter de werken

  Goed nieuws voor kunstliefhebbers, want Het Kunstuur opende vrijdag officieel de deuren in de Roeselaarse Sint-Amandskerk. Bezoekers kunnen er vanaf dinsdag 21 maart Belgische topkunst op een unieke manier ontdekken én beleven. Bekende Vlamingen zoals Wim Opbrouck, Jo De Meyere en Stijn Meuris fungeren hierbij als gids. “Op een technologische manier opent Het Kunstuur de deur om meer mensen naar een kunstexpo te lokken”, oordeelt Stijn Meuris. Wij mochten Het Kunstuur al even ervaren.
  Roeselare