De pendelparking
Volledig scherm
De pendelparking © De Steenoven

Groen licht voor Roelevard: volgend jaar start bouw van 46 meter hoge toren met 81 flats, kantoren voor 400 werknemers, horeca en veel groen

Het Roeselaarse schepencollege heeft de omgevingsvergunning voor Roelevard afgeleverd. Er werd wat bijgestuurd na burenprotest, maar nu is er dus groen licht voor het project in de oude stationsbuurt. Roelevard staat synoniem voor 81 flats, 5.900 vierkante meter kantoorruimte, 470 vierkante meter handelsruimte en 200 vierkante meter horeca. Er komen negen groendaken en 3.800 vierkante meter groen. De bouw start in 2020 en zal drie jaar duren. 

0 reacties

 1. Roeseltriatlon uitgesteld tot 2022

  Roeseltri­at­lon uitgesteld tot 2022

  Voor het tweede jaar op rij zijn de organisatoren van de Poco Loco Roeseltriatlon genoodzaakt om hun wedstrijd een jaartje uit te stellen. De achtste editie zal niet plaatsvinden in 2021, maar op 5 juni 2022. “We hopen dat onze samenleving zich tegen dan een beter normaal eigen heeft gemaakt, dat we veilig en naar believen kunnen trainen, sporten en supporteren”, klinkt het. Wie betaalde voor zijn inschrijving, wordt automatisch overgeboekt naar 2022. Uitschrijven kan op eenvoudige vraag. De centen worden dan terugbetaald.
 2. VTI dompelt eerstejaars coronaveilig onder in verschillende gezondheidsthema’s
  Roeselare

  VTI dompelt eerste­jaars coronavei­lig onder in verschil­len­de gezondheidsthema’s

  Ondanks de impact die de coronacrisis op het onderwijs heeft, is het VTI Roeselare erin geslaagd om op een coronaveilige manier gezondheidsdagen te organiseren. “Dit voor alle 200 leerlingen van het eerste jaar”, weet Els Lannoo. “In samenwerking met studenten van Hogeschool Vives campus Roeselare leren onze leerlingen interactief omgaan met verschillende gezondheidsproblemen. Ze volgen verschillende workshops over onder meer eerste hulp bij brandwonden. Onze leerlingen komen zowel hier op school als later in hun werkveld vaak in contact met machines die brandwonden kunnen veroorzaken. Ik denk bijvoorbeeld aan een soldeerbout, waarmee ze al vanaf het eerste jaar frequent mee werken. Tijdens de workshop leren de leerlingen over de verschillende soorten brandwonden, het herkennen en het verzorgen daarvan. Maar ook onderwerpen zoals faalangst, cyberpesten, gezond ontbijt en ergonomie komen aan bod.”
 3. Alleen maar lachende gezichten op coronaproof Buitenspeeldag op Damberdshof
  Roeselare

  Alleen maar lachende gezichten op corona­proof Buiten­speel­dag op Damberds­hof

  Op grote schaal samen buiten spelen op Buitenspeeldag, was dit jaar niet mogelijk door de coronacrisis. Daarom liet het Roeselaarse stadsbestuur haar traditionele oproep om massaal speelstraten aan te vragen en speelactiviteiten te organiseren dit jaar achterwege. Wel verdeelden ze via de scholen Pretpakketen vol gadgets waarmee kinderen op school buiten konden spelen. Maar her en der werd er toch coronaproof buiten geravot. Dit onder meer op het Damberdshof waar VOC Opstap de kinderen uit de buurt heel wat oldschool spelplezier voorschotelde. “Om alles veilig te houden mag er enkel gespeeld worden binnen de gezinsbubbel of met maximum drie kinderen samen”, vertelt Wim Defraeye. “We zetten een parcours op van verschillende al dan niet oude volksspelen zoals sjoelen, vier op een rij, Jenga en blikgooien. Met enkele vrijwilligers zorgen we dat de bubbels zich niet vermengen.”
 1. Indiërs springen in gloeiende as en gooien vonken de lucht in voor godheid
  Play

  Indiërs springen in gloeiende as en gooien vonken de lucht in voor godheid

 2. Ella (29) spot sluikstor­ters, filmt alles en neemt autosleutels af
  Play

  Ella (29) spot sluikstor­ters, filmt alles en neemt autosleu­tels af