Met amper nog vijf weken op de teller voor de definitieve sluiting heropende Greet Liebaert, die speciaal voor de foto even haar mondmasker uitdeed, woensdag haar Taverne Melrose met volle goesting.
Volledig scherm
PREMIUM
Met amper nog vijf weken op de teller voor de definitieve sluiting heropende Greet Liebaert, die speciaal voor de foto even haar mondmasker uitdeed, woensdag haar Taverne Melrose met volle goesting. © CDR

Greet heropent taverne Melrose... voor nog amper vijf weken: “Ik wou niet sluiten zonder afscheid te nemen van mijn klanten”

RoeselareGreet Liebaert (63) stond woensdag met een stralende glimlach achter de toog van de Roeselaarse taverne Melrose. Na zeven maanden verplichte sluiting mocht ze eindelijk haar klanten weer begroeten. Maar na 25 jaar trekt Greet  straks de stekker definitief uit haar taverne. “Aanvankelijk zou ik eind deze maand stoppen, maar speciaal voor mijn klanten doen ik er nog enkele weken bij.”

 1. Alexander Doom helpt degradatie België verhinderen op Europabeker: “Ik miste iemand om tegen te knokken op het einde”
  ATLETIEK

  Alexander Doom helpt degradatie België verhinde­ren op Europabe­ker: “Ik miste iemand om tegen te knokken op het einde”

  Dit weekend stond de Europabeker atletiek op het programma. De Belgische nationale ploeg trad in het Roemeense Cluj-Napoca aan in de op een na hoogste afdeling en, door de afwezigheid van een aantal sterkhouders, stond het team voor de moeilijke opdracht om de degradatie te verhinderen. Uiteindelijk slaagde België in zijn opzet en finishte het als 10de op 12 landen. Vooral Alexander Doom zorgde met zijn 46.08 en tweede plaats op de 400m voor de broodnodige punten.
 2. Vrije Centrumschool steunt sociale doelen
  Roeselare

  Vrije Centrum­school steunt sociale doelen

  Vrije Centrumschool Roeselare gaf negen sociale doelen een financiële duw in de rug. Ze sprokkelden hiervoor centen bijeen tijdens hun solidariteitsdag tijdens de vastenperiode. “Op deze dag wordt er extra aandacht besteed aan het werken naar een duurzame wereld zonder ongelijkheid. Want er is genoeg voor iedereen”, zegt directeur William Doom. “Delen en herverdelen wordt op die dag altijd in de kijker geplaatst. Hierbij wordt ook telkens een (geld)inzamelactie gehouden. De toewijzing van de ingezamelde centen zou gebeuren in april 2020, maar corona stak daar een stokje voor.” Maandag werden uiteindelijk afgevaardigden van Broederlijk Delen, Welzijnszorg, 11-11-11, de Kerit, het Mannahuis, Elim, de Trompet, de Graancirkel en de zoutmijnkinderen in India uitgenodigd in vestigingsplaats Polenplein waar ze alleen een cheque van 500 euro kregen.
 1. Ketnet Zomerzoektocht in Roeselare
  Roeselare

  Ketnet Zomerzoek­tocht in Roeselare

  Ketnet komt deze zomer met een coronaproof zomerzoektocht naar Roeselare. Op zaterdag 14 en zondag 15 augustus palmen ze de Grote Markt in. Kinderen worden er uitgedaagd de Ketnet-code te zoeken terwijl ze het Hoodie-hoogteparcours trotseren, hun weg zoeken langs het Nachtwacht-hindernissenparcours of over het Hoppers-hinkstapspel huppelen. Alle Ketnetters die de juiste code gevonden hebben gaan naar huis met een cool Ketnet-gadget. Ook aan de allerkleinsten is gedacht met een geweldige Ketnet Junior-hoek. De Ketnet Zomerzoektocht is gratis, maar omwille van de huidige corona-maatregelen moet je wel op voorhand een tijdslot reserveren. Dit kan pas vanaf 24 juli maar meer info vind je alvast via https://ouders.ketnet.be/evenementen/doe-mee-met-de-ketnet-zomerzoektocht.
 2. Diesel dood? Nog niet, maar het einde is nabij

  Diesel dood? Nog niet, maar het einde is nabij

  Het bedrijfswagenpark stapt in 2026 quasi volledig over op elektrische wagens, terwijl ook de particuliere bestuurder steeds vaker voor een EV opteert. Vele automerken stellen langs hun kant dan weer een datum in het vooruitzicht waarop ze definitief stoppen met de productie van auto’s met een verbrandingsmotor. Hoelang mogen we nog met een nieuwe diesel rijden? En is het nog interessant om in een dieselwagen te investeren? HLN Drive weegt de pro’s en de contra’s af.