Op de muren hangen 500 kaarten, met (bekende) vertegenwoordigers van de verschillende levensbeschouwingen, geordend per kleur. Bart liet zich inspireren door de populaire Pokémonkaarten.
Volledig scherm
Op de muren hangen 500 kaarten, met (bekende) vertegenwoordigers van de verschillende levensbeschouwingen, geordend per kleur. Bart liet zich inspireren door de populaire Pokémonkaarten. © Sam Vanacker

Godsdienstleerkrachten openen 'incaperoom' in voormalige slaapkamers van kloosterzusters: 9 levensbeschouwingen, 500 kaarten, 70 puzzels

RoeselareDertien godsdienstleerkrachten uit zes verschillende scholen hebben woensdag een ‘incaperoom’ geopend in De Bremstruik in de Arme Klarenstraat. Het gaat om een escaperoom voor middelbare scholieren, met zeventig puzzels over negen verschillende wereldgodsdiensten. “Alleen wie de puzzels kan oplossen, krijgt toegang tot ‘de Deur van Gedeelde Waarheid’.”

  1. Bewoners WZC Sint-Henricus herontdekken Rumbeke en Roeselare via treintje
    Rumbeke

    Bewoners WZC Sint-Henricus herontdek­ken Rumbeke en Roeselare via treintje

    De bewoners van WZC Sint-Henricus trokken er dinsdag op uit met wel een heel apart vervoermiddel. Kort na de middag reed er een zogenaamd Tuk Tuk Treintje voor aan het rusthuis langs de Sint-Rochusstraat. Bewoners konden instappen en deelnemen aan een zogenaamde reminiscentierit. “Het treintje maakt een rondrit van zo’n 22 kilometer door Rumbeke en Roeselare”, weet Judith Deryckere, communicatieverantwoordelijke van zorgbedrijf Motena. “Onderweg vertelt een vrijwilligster iets meer over de belangrijkste bezienswaardigheden onderweg.” Perfect dus om herinneringen op te halen aan de tijd van toen. Dat konden de ouderen trouwens doen met een Rodenbach in de hand want het treintje maakte een tussenstop in de brouwerij langs de Spanjestraat.