Vorig jaar ging de Cultuurtrofee naar Jonah Muylle van De Schaduw voor Animal Farm, het totaaltheater in openlucht.
Volledig scherm
Vorig jaar ging de Cultuurtrofee naar Jonah Muylle van De Schaduw voor Animal Farm, het totaaltheater in openlucht. © CDR

Gezocht: kandidaturen voor Eretekens Cultuurverdienste en Cultuurtrofee

 1. MSKA Roeselare bakt 24 uur non-stop pannenkoeken tegen kanker
  Roeselare

  MSKA Roeselare bakt 24 uur non-stop pannenkoe­ken tegen kanker

  De bakkerijafdeling van MSKA Roeselare maakt zich op voor een krachttoer. Op donderdag 20 oktober om 12 uur geeft de bakkersafdeling van de school langs de Groenestraat het het startschot om 24 uur non-stop pannenkoeken te bakken. “Dit ten voordele van de Stichting tegen Kanker”, zegt leerkracht Andy Vandenberghe. In de eigen omgeving wordt iedereen vroeg of laat geconfronteerd met deze ziekte en wij willen graag ons steentje bijdragen in de strijd tegen kanker. Het is de bedoeling om samen met leerlingen en leerkrachten vanaf donderdag 12 uur tot vrijdag 21 oktober om 12 uur, 24 uur aan één stuk pannenkoeken te bakken en deze te verkopen. Bestellingen kunnen trouwens nu al geplaatst worden. Voor tien pannenkoeken betaal je zeven euro.” Dit via de website www.mskaroeselare.be of op de facebookpagina van de afdeling bakkerij. “Maar iedereen kan ons tijdens de uitdaging ook een bezoekje brengen en ter plaatse pannenkoeken kopen’, besluit Andy.
 2. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.