Dankzij hond Lorke, die nadien even mocht bekomen bij een achterkleindochter, merkte het echtpaar de brand op.
Volledig scherm
Dankzij hond Lorke, die nadien even mocht bekomen bij een achterkleindochter, merkte het echtpaar de brand op. © Hans Verbeke

Gezelschapshond verwittigt bejaard echtpaar bij zware brand in huis: “Plots begon Lorke als een bezetene te springen tegen de voordeur”

RoeselareEen bejaard echtpaar moet noodgedwongen kerst en oudejaar elders doorbrengen. Een brand maakte donderdag hun huis, waarin ze al vele tientallen jaren lief en leed delen, onbewoonbaar. Maar dankzij hun gezelschapshond Lorke werd voor Hilaire Vandemoortel (85) en Magda Claes (79) nog erger voorkomen.

 1. Kringwinkel en Graancirkel nemen dit voorjaar intrek in RSL Op Post
  Roeselare

  Kringwin­kel en Graancir­kel nemen dit voorjaar intrek in RSL Op Post

  Niet alleen op de koer aan de achterkant van RSL Op Post wordt volop gewerkt aan de nieuwe nachtopvang. Ook de rest van het voormalige postgebouw ondergaat een transformatie. Al liepen die werken wat vertraging op door de coronacrisis. “Maar de eerste verhuisbewegingen zijn nabij”, weet schepen Bart Wenes (CD&V). “Eigenlijk was het de bedoeling dat de Kringwinkel nu ongeveer hier z’n deuren zou kunnen openen, maar die timing moesten we wat bijsturen. Het is nu de bedoeling dat de Kringwinkel de komende maanden de oversteek maakt vanop site Noord in de Désiré Merghaertstraat en wellicht op 1 maart zal openen in RSL Op Post.” Ook de sociale kruidenier de Graancirkel verruilt site Noord voor RSL Op Post. “Zij zullen vermoedelijk in maart of april hier kunnen opstarten”, besluit Wenes.
 1. Zaakvoerders failliete hobbywinkel riskeren celstraf voor oplichting
  Ingelmunster / Izegem

  Zaakvoer­ders failliete hobbywin­kel riskeren celstraf voor oplichting

  De voormalige zaakvoerders van een ondertussen failliete hobbywinkel in Ingelmunster riskeren tot 18 maanden cel voor bedrieglijke handelingen, verduistering van activa en misbruik van vertrouwen. Verschillende klanten die hun caravan door de zaakvoerders lieten verkopen met een commissie zagen nooit hun geld. Zeven stelden zich burgerlijke partij voor een totaalbedrag van zo’n 50.000 euro.
 1. Vertederend: panda's dollen in de sneeuw
  Play

  Vertede­rend: panda's dollen in de sneeuw

 2. Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter
  Play

  Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter