De appelblauwzeegroene duotrapper verdween aan zomerbar BaR'ro in Roeselare. Deze mensen hebben voor alle duidelijkheid niets met de diefstal te maken.
Volledig scherm
De appelblauwzeegroene duotrapper verdween aan zomerbar BaR'ro in Roeselare. Deze mensen hebben voor alle duidelijkheid niets met de diefstal te maken. © RV

Gestolen billenkar van BaR’ro terecht dankzij oproep op Facebook: “Was al verkocht voor 100 euro”

RoeselareDankzij een oproep op Facebook is een gestolen billenkar van zomerbar BaR’ro uit Roeselare terecht. De dieven hadden de vierwieler al voor honderd euro verkocht, maar de koper verwittigde nadien eigenaar Rached Guessoum.

 1. Roeselaars stadsbestuur herdenkt Schuwe Maandag
  Roeselare

  Roeselaars stadsbe­stuur herdenkt Schuwe Maandag

  Aan de kapel toegewijd aan O.L.V. van Smarten werd zondag met veel protocol Schuwe Maandag herdacht. Schuwe Maandag wordt ook wel eens de zwartste bladzijde uit de Roeselaarse geschiedenis genoemd. Op 19 oktober 1914 vielen de Duitsers Roeselare binnen om te kunnen doorstoten naar Ieper. De geallieerde stellingen in Ieper waren nog niet klaar, dus probeerden Franse soldaten tijd te winnen door de inname van Roeselare te bemoeilijken. De burgers betaalden daar een hoge prijs voor. 39 burgers kwamen om. Tot op vandaag herdenken het stadsbestuur en de Verbroedering van Vaderlandslievende Verenigingen Roeselare jaarlijks die dag met toespraken en het neerleggen van bloemen.
 1. Roeselare engageert zich voor Burgemeestersconvenant 2030
  Roeselare

  Roeselare engageert zich voor Burgemees­ters­con­ve­nant 2030

  In 2008 lanceerde Europa het burgemeestersconvenant met de ambitie om lokale besturen samen te brengen die zich vrijwillig engageren om de klimaat- en energiedoelstellingen van de Europese Unie te behalen en zelfs te overtreffen. “Roeselare tekende in 2017 in”, weet Bart De Witte, departementshoofd Beleidsontwikkeling Ruimte bij de stad Roeselare. “Maar ondertussen is duidelijk dat de doelstellingen niet gehaald zullen worden en werd het convenant bijgeschaafd. Er werd aan de stad gevraagd om opnieuw in te tekenen.” Via de nieuwe convenant engageren gemeenten zich om onder andere 40% minder broeikasgassen uit te stoten tegen 2030 en dat engagement gaat Roeselare graag aan. “De vernieuwing van het convenant houdt voor ons eigenlijk niet zoveel in”, aldus De Witte. “Alles wat bijgeschaafd werd, is goed afgedekt door het eigen klimaatplan van de stad.”
 2. Wandelclub Ten Elsberge wandelt weer
  Roeselare

  Wandelclub Ten Elsberge wandelt weer

  Wandelclub Ten Elsberge hervat na 19 maanden hun maandelijkse wandelclub. Op woensdag 20 oktober trekken ze er voor het eerst weer op uit en ze hopen zoveel mogelijk leden te mogen verwelkomen. Om het zo veilig mogelijk te houden, vertrekt de club voor de rest van het jaar aan het dienstencentrum. Op die manier wordt de eigen omgeving ook nog eens verkend. Er wordt verzameld aan de parking van Rinus langs de Beverseaardeweg om 13.30 uur, het vertrek is gepland om 13.45 uur.