De aanranding gebeurde vlak bij het woonzorgcentrum Ter Berken, aan de Ronde Kom.
Volledig scherm
De aanranding gebeurde vlak bij het woonzorgcentrum Ter Berken, aan de Ronde Kom. © VHS

"Geschreeuwd zo luid ik kon"

ROESELAREEen 23-jarige studente is gisteren vlak bij het woonzorgcentrum Ter Berken, aan de Ronde Kom, aangerand door een onbekende man. Die greep haar bij de borsten. "Het was heel akelig", zegt de jonge vrouw die voelde dat er iets ging gebeuren, maar verstijfd was van angst. "Toen hij me vastgreep, heb ik getierd, zo hard ik kon. Dat deed hem vluchten."

 1. Roeselare verlengt relancesubsidie: nog tot eind jaar steun voor handelaars(verenigingen) die evenementen opzetten
  Roeselare

  Roeselare verlengt relancesub­si­die: nog tot eind jaar steun voor handelaars(verenigingen) die evenemen­ten opzetten

  Stad Roeselare verlengt het subsidiereglement waarmee handelaars(verenigingen) ondersteunt worden bij het organiseren van evenementen. Dat subsidiereglement werd in mei vorig jaar goedgekeurd door de gemeenteraad in het kader van het relanceplan voor de retail. Concreet is er sprake van een subsidiëring van 50% van de uitgaven nodig voor het evenement met een maximum van 2.000 euro en ook de mogelijkheid om goedkoper stadsmaterialen te huren. Het originele subsidiereglement koppelde de betoelaging aan evenementen georganiseerd tot en met 30 juni 2021. Maar door de coronacrisis konden er de voorbije maanden amper evenementen plaatsvinden. Om de handelaars optimaal te ondersteunen verlengt de stad deze periode tot 31 december 2021. De wijziging van het subsidiereglement ligt maandag ter goedkeuring op tafeltijdens de gemeenteraadszitting.
 1. Van groenslingers over éénrichtingsverkeer tot fietsstraat: Ardooisesteenweg transformeert tegen eind 2022 tot veilige en aantrekkelijke boulevard
  Roeselare

  Van groenslin­gers over éénrich­tings­ver­keer tot fiets­straat: Ardooise­steen­weg transfor­meert tegen eind 2022 tot veilige en aantrekke­lij­ke boulevard

  Stad Roeselare wil de Ardooisesteenweg, vanaf het kruispunt met de Mandellaan richting centrum, omturnen tot een aantrekkelijke en groene toegangspoort tot de stad waar fietsers en voetgangers koning zijn. De invalsweg wordt tegen eind omgeturnd tot fietsstraat en vanaf supermarkt Carrefour zal je met de auto enkel nog richting station kunnen rijden. De plannen liggen maandag voor in de gemeenteraad en het is de bedoeling dat de nutwerken starten in de tweede helft van september.
 2. Capaciteitstarief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?
  Energie

  Capaci­teits­ta­rief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?

  Volgend jaar treedt het capaciteitstarief in werking: de netkosten van je elektriciteit zullen berekend worden op basis van je piekverbruik. Het hoogste stroomverbruik dat je iedere maand tijdens één kwartier optekent, bepaalt dan het zogenaamde capaciteitstarief. Je digitale meter zal die gegevens registreren. Maar wat verandert er als je nog steeds een klassieke, analoge meter hebt? En betaal je meer of minder als je een digitale meter hebt? Mijnenergie.be zocht het uit.