De familie Brugghe (met tweede van links Jozef) is dolblij dat Simonne 75 jaar na datum toch erkenning krijgt.
Volledig scherm
De familie Brugghe (met tweede van links Jozef) is dolblij dat Simonne 75 jaar na datum toch erkenning krijgt. © Joke Couvreur

Generaal Maczek en verzetsstijder Simonne Brugghe krijgen eigen straat

75 jaar nadat Roeselare bevrijd werd door de eerste Poolse Pantserdivisie is de expo ‘Gepantserde Vleugels’ geopend in Kunst- en Erfgoedhuis Ter Posterie in de Ooststraat. De tentoonstelling vertelt het verhaal over de bevrijding van Vlaanderen door de eerste Poolse pantserdivisie onder leiding van generaal Maczek. 

 1. Zaakvoerster voormalige hondenfokkerij Dogs And Friends riskeert fikse geldboete en verbod van drie jaar om honden te houden: “Omstandigheden waren erger dan in Oost-Europa”
  PREMIUM
  Oudenburg / Ruiselede / Ardooie

  Zaakvoer­ster voormalige hondenfok­ke­rij Dogs And Friends riskeert fikse geldboete en verbod van drie jaar om honden te houden: “Omstandig­he­den waren erger dan in Oost-Europa”

  De zaakvoerster P. B. (34) van de voormalige hondenfokkerij Dogs And Friends moest zich maandag verantwoorden voor de verwaarlozing van tal van dieren. In 2017 werden 81 honden in beslag genomen na verschillende controles van de inspectie Dierenwelzijn. “We kregen jarenlang veel klachten van mensen bij wie hun hondje na enkele dagen na de aankoop was gestorven”, pleitte de advocaat van Gaia dat zich burgerlijke partij stelde in de zaak.
 1. Groen wil nu al duidelijkheid over toekomst bedrijfssites in stadscentrum
  Roeselare

  Groen wil nu al duidelijk­heid over toekomst bedrijfssi­tes in stadscen­trum

  Groen wil dat het stadsbestuur nu al de toekomst van geïsoleerde bedrijven in het stadscentrum vastlegt. “Zo maak je nu al duidelijk dat daar geen nieuwe bedrijven kunnen komen op een plek waar ze eigenlijk niet meer horen”, zegt gemeenteraadslid Bert Wauters. “Wij denken concreet aan de site in de Hoogleedsesteenweg tussen nummers 43 en 53, de zeepziederij Gryspeerdt aan de Moermanparking, de schroothandel Vandenbroucke in de Kokelaarstraat en de site Galloo in de Mandellaan. Wij ijveren voor de opmaak van een ruimelijk uitvoeringsplan (RUP) voor deze en soortgelijke zones dat een nieuwe toekomst kan geven aan een buurt met bijkomend groen, nieuwe parkjes, een ruimere speelzone,…” Schepen Marc Vanwalleghem (CD&V) is geen voorstander van de piste van een RUP. “Dit is zeer tijdrovend, zeker als je werkt op postzegelniveau en voor specifieke percelen. Het is beter om werk te maken van een goed gedragen stedenbouwkundige visie. Dat geeft meer flexibiliteit naar de toekomst toe. We weten niet wanneer die sites eventueel een nieuwe toekomst zullen krijgen, en mogen de fout niet maken om nu al ruimtelijke keuzes te maken voor de toekomst.”
 1. Groep vriendinnen zit opgesloten in auto met gigantische spin: “Oh mijn God, wat moet ik doen!”
  Play

  Groep vriendin­nen zit opgesloten in auto met giganti­sche spin: “Oh mijn God, wat moet ik doen!”

 2. Vanaf wanneer is gsm-gebruik in de auto strafbaar?
  Play

  Vanaf wanneer is gsm-ge­bruik in de auto strafbaar?