Gilbert Desmet wordt straks 90.
Volledig scherm
Gilbert Desmet wordt straks 90. © Sam Vanacker

Gelukwensen voor oudste geletruierdrager Gilbert De Smet welkom bij KOERS

Roeselare/LichterveldeOok KOERS. Museum van de Wielersport doet een duit in het zakje om Gilbert ‘Smetje’ De Smet volgende maand een onvergetelijke 90ste verjaardag te bezorgen.

 1. Roeselare verklaart oorlog aan zwerfvuil van afhaalmaaltijden: “Focus op De Munt en omgeving”
  Roeselare

  Roeselare verklaart oorlog aan zwerfvuil van afhaalmaal­tij­den: “Focus op De Munt en omgeving”

  Stad Roeselare wil komaf maken met zwerfvuil gelinkt aan afhaalmaaltijden. Na klachten van zowel burgers als de afvalophalers zelf stapt de stad mee in het project ‘On the Go’. Vanaf volgende week wordt alle zwerfvuil op en rond De Munt letterlijk onder de loep genomen. Die analyse moet vervolgens leiden tot initiatieven die zich richten op zowel de handelaars als de burgers. “We willen niet alleen komaf maken met zwerfvuil van takeaway, maar ook restafval verminderen”, aldus Stefaan Van Coillie (CD&V), schepen bevoegd voor afval en netheid.
 2. “Waaraan stierf mijn dochter? Na 17 maanden weet ik het nog altijd niet”: mama van Elke (24) slaakt noodkreet naar wetsdokter van parket
  PREMIUM
  Oostkamp/Ledegem

  “Waaraan stierf mijn dochter? Na 17 maanden weet ik het nog altijd niet”: mama van Elke (24) slaakt noodkreet naar wetsdokter van parket

  Ze wil vooruit in het rouwproces, zegt Kathleen Broes (56) uit Oostkamp. In juli 2020 stierf in Ledegem plots haar dochter Elke (24), een moeder van drie. “Maar 17 maanden na haar sterfdatum blijven we in het ongewisse over de exacte doodsoorzaak. ‘Iets medisch’, zegt het parket. Alleen de wetsdokter kan uitsluitsel geven. Alleen heeft die nog altijd zijn autopsierapport niet neergelegd. Dat is bijna onmenselijk.” Die wetsdokter legt op zijn beurt het probleem bloot.