Geert Messiaen heeft met "oud, niet out maar goud' een nieuw boek uit.
Volledig scherm
Geert Messiaen heeft met "oud, niet out maar goud' een nieuw boek uit. © Maxime Petit

Geert Messiaen wil met nieuwste boek debat over ouderenzorg op gang trekken

RoeselareHet negende boek van ereschepen Geert Messiaen (74) rolde zopas van de drukpers. Met ‘Oud, niet out maar goud’ pleit hij voor een waardige plaats voor ouderen in de maatschappij.

 1. Karel (24) loopt in februari 406 kilometer als eerbetoon aan overleden zus Suzanne en vrienden Emil en Sander: “Drie bijzondere mensen herdenken die me nauw aan het hart lagen”
  PREMIUM
  Izegem / Sint-Eloois-Winkel

  Karel (24) loopt in februari 406 kilometer als eerbetoon aan overleden zus Suzanne en vrienden Emil en Sander: “Drie bijzondere mensen herdenken die me nauw aan het hart lagen”

  Karel Van Eeckhout gaat een sportieve uitdaging van jewelste aan. De jongeman wil in februari élke dag lopen en de afstand gestaag opbouwen tot hij op het eind van de maand maar liefst 406 kilometer op de teller heeft staan. Dat doet hij als eerbetoon aan zijn aan leukemie overleden zus Suzanne, maar ook voor twee goede vrienden van wie hij vorig jaar afscheid moest nemen. Op bepaalde dagen kan je mee lopen om herinneringen aan hen op te halen. De actie is ook aan het goede doel gekoppeld.
 2. Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)
  Livios

  Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)

  18 procent van de Belgische woningen kampt met schade door vochtproblemen, dat blijkt uit cijfers van het Steunpunt tot bestrijding van armoede. Volgens het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) is zelfs 70 procent van de gevallen van bouwschade te wijten aan vocht. Vochtproblemen zijn hardnekkig en pak je best zo snel mogelijk aan. Maar hoeveel kost dat? En welke premies kan je daarvoor aanvragen? Bouwsite Livios zocht het uit.