Geert Vermander (65) uit Rumbeke overleefde de aanrijding niet.
Volledig scherm
PREMIUM
Geert Vermander (65) uit Rumbeke overleefde de aanrijding niet. © LSI

Geert (65) overleden na aanrijding vlak aan zijn woning, zijn kinderen reageren verslagen: “Ja, het is een gevaarlijke baan, maar hij had die al duizenden keren overgestoken”

Op enkele honderden meter van zijn woning is Geert Vermander (65) uit Rumbeke dinsdag bij een ongeval om het leven gekomen. Bij het oversteken van het kruispunt van de Rijksweg met de Koestraat werd hij opgeschept. “Het is een gevaarlijk punt. Omdat hij een dagje ouder werd, stak hij de laatste jaren de weg over met de fiets aan de hand. Deze keer heeft hij de overkant niet op tijd gehaald”, zuchten zijn kinderen.

 1. CD&V zet Ria Beeusaert-Pattyn in de (digitale) bloemetjes voor twintig jaar burgemeesterschap: “Je bent een monument en een voorbeeld voor ons allemaal”
  Lichtervelde

  CD&V zet Ria Beeusaert-Pat­tyn in de (digitale) bloemetjes voor twintig jaar burgemees­ter­schap: “Je bent een monument en een voorbeeld voor ons allemaal”

  Burgemeester Ria Beeusaert-Pattyn is precies twinig jaar burgemeester van Lichtervelde en daarvoor werd ze vrijdagavond stevig in de bloemetjes gezet. Een grootse fysieke receptie zat er niet in, maar de lokale CD&V dacht wel een mooi alternatief uit. Het werd een online meeting met felicitaties van collega-politici, waaronder Hilde Crevits en Joachim Coens. De burgemeester kreeg ook een cadeaupakket aan de deur geleverd.
 1. Barbier Mister Steve dolblij met perspectief, maar houdt vast aan actie op 1 februari: “Zonder knippen en scheren, maar mét kunst en verkoop van barbierartikelen”
  PREMIUM
  Roeselare

  Barbier Mister Steve dolblij met perspec­tief, maar houdt vast aan actie op 1 februari: “Zonder knippen en scheren, maar mét kunst en verkoop van barbierar­ti­ke­len”

  Tot groot jolijt van Steve Desseyn, beter gekend als de Roeselaarse barbier Mister Steve, mogen de kappers vanaf zaterdag 13 februari weer aan de slag. Aan zijn plan om al op 1 februari de deuren te heropenen, houdt hij wel vast. “Zonder knippen en scheren, maar met een kunstexpo en de verkoop van barbierartikelen”, zegt hij.
 2. Werken zorgen vanaf morgen voor verkeershinder in Lichterveldse dorpskern
  Lichtervelde

  Werken zorgen vanaf morgen voor verkeers­hin­der in Lichter­veld­se dorpskern

  Vanaf morgen, maandag 25 januari, wordt een glasvezelkabel gelegd van het rondpunt aan het Lichterveldse station tot aan de Sint-Jacob de Meerderekerk. Het verkeer zal minimale hinder ervaren, maar parkeren langs het traject van de werken wordt moeilijk. Op hetzelfde moment worden ook de nutsvoorzieningen van de nieuwbouw in de Torhoutstraat. Het verkeer tussen de Boomgaardstraat en de Gezellelaan zal hierdoor wat hinder ondervinden.
 1. Toeristen opeengepakt in Roemeens skioord
  Play

  Toeristen opeenge­pakt in Roemeens skioord

 2. Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama
  Play

  Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama