Kris Blouwe is druk in de weer om bij zaal Orchidee een gezellig terras te creëren.
Volledig scherm
PREMIUM
Kris Blouwe is druk in de weer om bij zaal Orchidee een gezellig terras te creëren. © Maxime Petit

Geen terras bij restaurant Orchidee, dus zijn klanten straks welkom in tuin van feestzaal: “We gaan voor tapas en simpele gerechtjes”

RoeselareWanneer de horeca zaterdag heropent, duikt chef Kris Blouwe niet achter de kookpotten in restaurant Orchidee aan de Zonnebloemstraat. Hij en z’n echtgenote Nancy Dutry openen wel het terras van hun feestzaal in de Heropbouwstraat. “Een ochtendlijk koffietje, lunch, dinner of wat zoetigheid in de namiddag: het kan vanaf dit weekend allemaal bij ons”, zegt Kris. Al het nieuws over de (her)opening van terrassen in de Mandelstreek kan je hier lezen.

 1. Projectleider krijgt werkstraf voor treinongeval waarbij Arne (23) het leven liet: “Ik maakte een zware inschattingsfout”
  PREMIUM
  Oostende/Roeselare/Melle

  Projectlei­der krijgt werkstraf voor treinonge­val waarbij Arne (23) het leven liet: “Ik maakte een zware inschat­tings­fout”

  Een projectleider die Roeselarenaar Arne Willaert (23) opleidde bij werken aan het station van Oostende, heeft 120 uren werkstraf gekregen voor een dodelijk arbeidsongeval waarbij z'n pupil het leven liet. K.M. (58) uit Melle sprak zelf van een zware inschattingsfout. “Ons leven ziet er sinds het ongeval helemaal anders uit: één met kerkhofbezoeken en verschrikkelijke nachtmerries”, vertelden Arnes ouders op het proces.
 2. Goethals Juweliers is terug van weggeweest: “Ik miste het contact met de mensen”
  Roeselare

  Goethals Juweliers is terug van weggeweest: “Ik miste het contact met de mensen”

  Goethals Juweliers is terug. Dat is opmerkelijk, want Jo De Peuter (67) sloot in september 2020, na een carrière van 28 jaar, de deuren van de zaak in de Ooststraat om te genieten van zijn pensioen. Hij is echter op die beslissing teruggekeerd. In de Delaerestraat openden hij en zijn echtgenote Anne Decoene (63) zaterdag een gloednieuwe zaak. “Drie maanden lang hebben we vooral veel gewandeld. En de dagen waarop ik helemaal niets om handen had waren de moeilijkste dagen.”