TRAX-site
Volledig scherm
TRAX-site © Joke Couvreur

Geefplein op TRAX-site

 1. Burgerplatformen reageren op Ventilus-eindrapport met open brief: “Bovengrondse verbinding maakt heel Europa kwetsbaar”
  PREMIUM
  West-Vlaanderen

  Burgerplat­for­men reageren op Ventilus-eindrap­port met open brief: “Boven­grond­se verbinding maakt heel Europa kwetsbaar”

  De West-Vlaamse burgerplatformen die zich al langer verzetten tegen een nieuwe bovengrondse hoogspanningsverbinding hebben een gezamenlijke open brief geschreven, waarmee ze reageren op het lijvige rapport van Ventilus-intendant Guy Vloebergh. De burgerplatformen noemen de opdracht van Vloebergh mislukt en blijven pleiten voor een ondergrondse verbinding. Opmerkelijk is dat ze ook aanhalen dat de wisselstroomknoop in Brugge heel Europa kwetsbaar maakt.
 2. Ic Dien viert laureaten
  Roeselare/Gits

  Ic Dien viert laureaten

  Het einde van het schooljaar stond voor een 50-tal afstuderende verpleegkundigen van IC Dien in Roeselare synoniem met een feestelijk moment: hun proclamatie met de uitreiking van de diploma’s in het Peristylium in Gits in het bijzijn van onze burgemeester Kris Declercq en schepen Bart Wenes. “Een plechtig moment, zeker met de eedaflegging”, vertelt directeur Luc Vanrobaeys. “De studenten die bij ons de opleiding verpleegkunde starten, koesteren vaak al lang de droom om verpleegkundige te worden. Eindelijk gaat die dan ook, na hard werken, in vervulling. Dit jaar doen we ook iets nieuw: vanuit elke uitstroomrichting wordt 1 laureaat gekozen die een uitmuntende stage heeft gedaan. Zij krijgen een attentie vanuit de school.” Alle afstuderenden gaan meteen aan het werk. Meer op www.icdien.be. Inschrijven kan dagelijks tot en met 8 juli en opnieuw vanaf 16 augustus.
 1. Deze bedrijven uit de regio behaalden het Voka Charter Duurzaam Ondernemen
  Roeselare

  Deze bedrijven uit de regio behaalden het Voka Charter Duurzaam Ondernemen

  Voka – Kamer van Koophandel West-Vlaanderen en POM West-Vlaanderen beloonden 39 West-Vlaamse ondernemingen met het certificaat Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO) 2022. Dat is een erkenning van de duurzaamheidsinspanningen van de laureaten. Negen onder hen zijn ondernemingen die gevestigd zijn in de Mandelstreek. Barias Frozen Food Co-packing Expert, Mulder Natura Foods nv en Prosafco nv uit Roeselare, het Ardooise Ardo, Cargill GEOS Izegem Carpentier Hardwood Solutions uit Meulebeke, het Ingelmunsterse Haelvoet nv, Mariasteen uit Gits en Milcobel Dairy cv - CPS uit Moorslede.
 2. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?