Frieda Dewitte kreeg als allereerste Vlaming een coronavaccin via de centrale reservelijst.
Volledig scherm
Frieda Dewitte kreeg als allereerste Vlaming een coronavaccin via de centrale reservelijst. © CDR

Frieda (70) als allereerste Vlaming gevaccineerd dankzij centrale reservelijst: “Meteen alles laten vallen toen ik sms’je kreeg”

RoeselareDe Roeselaarse Frieda Dewitte (70) kreeg woensdagmiddag als allereerste Vlaming die zich inschreef op de reservelijst voor een coronavaccin een prik in de arm. Zowel in Roeselare als in Deinze  wordt de reservelijst uitgetest. “Ik had nooit verwacht dat ik vandaag al opgeroepen zou worden, dat is wel érg snel”, zegt Frieda.

 1. Alleen maar lachende gezichten op coronaproof Buitenspeeldag op Damberdshof
  Roeselare

  Alleen maar lachende gezichten op corona­proof Buiten­speel­dag op Damberds­hof

  Op grote schaal samen buiten spelen op Buitenspeeldag, was dit jaar niet mogelijk door de coronacrisis. Daarom liet het Roeselaarse stadsbestuur haar traditionele oproep om massaal speelstraten aan te vragen en speelactiviteiten te organiseren dit jaar achterwege. Wel verdeelden ze via de scholen Pretpakketen vol gadgets waarmee kinderen op school buiten konden spelen. Maar her en der werd er toch coronaproof buiten geravot. Dit onder meer op het Damberdshof waar VOC Opstap de kinderen uit de buurt heel wat oldschool spelplezier voorschotelde. “Om alles veilig te houden mag er enkel gespeeld worden binnen de gezinsbubbel of met maximum drie kinderen samen”, vertelt Wim Defraeye. “We zetten een parcours op van verschillende al dan niet oude volksspelen zoals sjoelen, vier op een rij, Jenga en blikgooien. Met enkele vrijwilligers zorgen we dat de bubbels zich niet vermengen.”
 2. Politiezone Regio Tielt koopt 99 tablets en gsm’s om op terrein digitaal te werken
  Tielt/Ruiselede/Wingene/Lichtervelde/Ardooie/Pittem

  Politiezo­ne Regio Tielt koopt 99 tablets en gsm’s om op terrein digitaal te werken

  Kijk niet raar op als je binnenkort in de politiezone Regio Tielt een agent niet langer met pen en papier maar met een gsm of een tablet controles of vaststellingen ziet doen. De politieraad keurde woensdag de aankoop van maar liefst 99 gsm’s en tablets goed. “De eerste tests verlopen goed, tegen dit najaar moeten we volledig die digitale weg kunnen inslaan”, aldus korpschef Claude Vandepitte.
 3. Sportoase Schiervelde trekt naar buiten met workouts
  Roeselare

  Sportoase Schiervel­de trekt naar buiten met workouts

  Sportoase Schiervelde maakt na een verplichte sluiting door de pandemie op maandag 26 april haar comeback met Sportoase Outdoor, een uitgebreid pakket aan workouts in de buitenlucht. Je kan er terecht vooronder meer yoga, cycling, BBB, zumba en bootcamp. Het volledige uurschema kan je hier terugvinden. De buitenactiviteitenwordenin een coronaproof kader georganiseerd. Je outdoorworkout kan je reserveren vanaf vrijdag 23 april om 9 april via https://reserveer-online.sportoase.be.
 1. Indiaas ritueel laat dorpelingen dansen in het vuur
  Play

  Indiaas ritueel laat dorpelin­gen dansen in het vuur

 2. Ella (29) spot sluikstorters en pakt autosleutel af tot ze alles weer opgeruimd hebben
  Play

  Ella (29) spot sluikstor­ters en pakt autosleu­tel af tot ze alles weer opgeruimd hebben