Een jongere dame en een oudere dame (met pruik) op de camera's te zien bij Corylie.
Volledig scherm
Een jongere dame en een oudere dame (met pruik) op de camera's te zien bij Corylie. © RV

Franse vrouw daagt niet op voor proces na winkeldiefstallen in Roeselare

Roeselare/ZottegemDe dievegges die begin maart voor duizenden euro’s buitmaakten in Roeselaarse handelszaken maakten deel uit van rondtrekkende Franse zigeuners. Eén van de vrouwen kon geïdentificeerd worden maar daagde niet op voor haar proces in Kortrijk. Er hangt haar één jaar cel boven het hoofd.

 1. Roeselare moedigt stadspersoneel aan om ook in coronatijden bloed te doneren
  Roeselare

  Roeselare moedigt stadsperso­neel aan om ook in coronatij­den bloed te doneren

  De medewerkers van stad en OCMW Roeselare trekken vanaf dinsdag tot en met donderdag massaal naar het donorcentrum van het Rode Kruis aan het Stationsplein om bloed of plasma te doneren. In tegenstelling tot vorig jaar wordt er deze keer bewust gekozen voor drie actiedagen omdat veel personeelsleden van thuis werken en opdat het Rode Kruis op een veilige manier kan werken. “Ook in deze coronatijden is de nood aan bloed en plasma hoog”, zegt schepen Henk Kindt (Sp.a en De Vernieuwers). “Heel wat medewerkers van de stad en OCMW Roeselare zijn al trouwe donor sinds het centrum werd geopend. Maar om medewerkers in deze tijden te helpen hun weg (terug) te vinden naar het donorcentrum, organiseert we deze actiedagen. We willen wil het goede voorbeeld geven en daarom zoveel mogelijk medewerkers overtuigen om in de vooropgestelde dagen bloed of plasma te doneren. Wie op de actiedagen niet beschikbaar is, kan zich ook inschrijven op een ander moment.”
 1. H. Hartparochie organiseert pannenkoekenverkoop
  Roeselare

  H. Hartparo­chie organi­seert pannenkoe­ken­ver­koop

  Corona steekt de traditionele pannenkoekenavond op vastenavond van de H. Hartparochie stokken in de wielen. Een gezellig samenzijn in zaal Don Bosco zit er dit jaar niet in, maar er wordt een pannenkoekenverkoop georganiseerd als alternatief. De opbrengst ervan wordt verdeeld onder de missiewerking en de Kerit die zich inzet voor mensen in armoede. Pannenkoeken bestellen kan tot en met 7 februari via par.hhart@skynet.be. Een pakketje van een kilo, zijnde 12 stuks, kost 8 euro. Er moet op voorhand betaald worden op rekeningnummer BE45 0343 0895 7489. De pannenkoeken kunnen op dinsdag 16 februari tussen 14 en 17.30 uur worden afgehaald in de H.-Hartkerk.
 1. Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"
  Play

  Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"

 2. Nieuwe beelden tonen hoe bestormers Capitool op zoek gaan naar Nancy Pelosi
  Play

  Nieuwe beelden tonen hoe bestormers Capitool op zoek gaan naar Nancy Pelosi