Elektrische fiets
Volledig scherm
PREMIUM
Elektrische fiets © Shutterstock

Frans duo staat terecht voor 18 fietsdiefstallen in Izegem en Roeselare: “Zoontje kreeg mountainbike als cadeau van doopmeter”

Izegem/Roeselare“De kans dat ik ook maar een euro terug krijg, is zo goed als onbestaande.” Tot die ontnuchterende vaststelling kwam een oudere man uit Izegem maandag samen met vijf andere slachtoffers na afloop van een proces tegen twee Franse fietsendieven in de rechtbank in Kortrijk. Het duo ging er in het najaar van 2020 in Izegem en Roeselare met achttien dure, elektrische fietsen vandoor.

 1. Goethals Juweliers is terug van weggeweest: “Ik miste het contact met de mensen”
  Roeselare

  Goethals Juweliers is terug van weggeweest: “Ik miste het contact met de mensen”

  Goethals Juweliers is terug. Dat is opmerkelijk, want Jo De Peuter (67) sloot in september 2020, na een carrière van 28 jaar, de deuren van de zaak in de Ooststraat om te genieten van zijn pensioen. Hij is echter op die beslissing teruggekeerd. In de Delaerestraat openden hij en zijn echtgenote Anne Decoene (63) zaterdag een gloednieuwe zaak. “Drie maanden lang hebben we vooral veel gewandeld. En de dagen waarop ik helemaal niets om handen had waren de moeilijkste dagen.”
 2. RESTOTIP. ’t Vosken: kwalitatieve keuken met ruime porties aan betaalbare prijzen
  PREMIUM

  RESTOTIP. ’t Vosken: kwalitatie­ve keuken met ruime porties aan betaalbare prijzen

  Als er één chef stond te trappelen om deze week opnieuw gasten binnen te mogen ontvangen, was het wel Joost Vanaudenaerde. In oktober heropende hij ’t Vosken, een restaurant dat tot ver buiten de Roeselaarse stadsgrenzen gekend is. Maar na amper één weekend moesten de deuren weer dicht. Veel kans om er de voeten onder tafel te schuiven, hadden we dus nog niet. Maar zodra het opnieuw mocht, gingen we er proeven.