Frank Deboosere bracht onder meer een bezoekje aan Marc Fieuw.
Volledig scherm
PREMIUM
Frank Deboosere bracht onder meer een bezoekje aan Marc Fieuw. © Maxime Petit

Frank Deboosere steekt kankerpatiënten AZ Delta een hart onder de riem: “We laten jullie niet los”

RoeselareWeerman Frank Deboosere, tevens campagneleider van Kom op tegen Kanker, bracht naar aanleiding van de 22ste Dag tegen Kanker donderdag een bezoek aan AZ Delta. Hij wilde aan enkele kankerpatiënten tonen dat ze er niet alleen voor staan. “Z’n bezoekje doet deugd, het geeft me courage”, zegt Marc Fieuw, die tegen longkanker vecht.

 1. Topambtenaar krijgt drie maanden langer om zich te buigen over nieuwe West-Vlaamse hoogspanningslijn: “Plannen van federale regering veranderen de zaak”
  West-Vlaanderen

  Topambte­naar krijgt drie maanden langer om zich te buigen over nieuwe West-Vlaam­se hoogspan­nings­lijn: “Plannen van federale regering veranderen de zaak”

  Intendant Guy Vloebergh heeft van de Vlaamse regering drie maanden langer de tijd gekregen om het Ventilus-dossier op te lossen. Dat maakt Vlaamse minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) bekend. De verlenging van de opdracht heeft alles te maken met de plannen van de federale regering voor een nieuw energie-park in de Noordzee.
 2. Wit-Gele Kruis West-Vlaanderen moet thuisverpleging afbouwen door stijgende coronacijfers: “De dijken zijn aan het breken”
  West-Vlaanderen

  Wit-Gele Kruis West-Vlaanderen moet thuisver­ple­ging afbouwen door stijgende coronacij­fers: “De dijken zijn aan het breken”

  De stijgende coronacijfers eisen hun tol bij de West-Vlaamse thuisverpleging. In 5 regio’s kan het Wit-Gele Kruis niet meer ingaan op alle nieuwe zorgaanvragen of moet de zorg bij bestaande patiënten worden afgebouwd. “De dijken zijn aan het breken”, zegt Katalien Dendooven, algemeen directeur Wit-Gele Kruis West-Vlaanderen. “Er zijn nu al 63 medewerkers out door corona of een quarantaine."
 3. Leerlingen IHKA luchten hun hart op Rode Neuzen Dag
  Ardooie

  Leerlingen IHKA luchten hun hart op Rode Neuzen Dag

  Rode Neuzen Dag ging vrijdag niet onopgemerkt voorbij in het Instituut Heilige Kindsheid (IHKA) in Ardooie. Niet alleen kleurde de school rood, maar de leerlingen kregen ook tijdens een lange speeltijd de kans om echt te vertellen hoe het met hen gaat. “Dit kan al een mogelijke stap zijn om je als jongere beter in je vel te voelen”, licht directeur Jo Willemyns toe Maar daar bleef het niet bij. Het steunpunt Geestelijke Gezondheid Te Gek!? bouwde er ook een Te Gekke Plek?! Op. “Hier gaat men met leerlingen in gesprek over psychische kwetsbaarheid en mentaal welzijn. Verder luisteren de vijfdejaars naar jongeren die hun psychische kwetsbaarheid hebben overwonnen, terwijl de zesdejaars bezoek krijgen van twee psychiatrisch verpleegkundigen uit de kliniek Sint-Jozef in Pittem.” In de jongere jaren werd dan weer gefocust op sociale media, grenzen stellen en het fenomeen sexting. Het toneelstuk ‘Gekraakt door eigen naakt’ zette de leerlingen aan om met elkaar in gesprek te gaan.