Lintje knippen voor de officieële opening door minister Hilde Crevits.
Volledig scherm
Lintje knippen voor de officieële opening door minister Hilde Crevits. © Joke Couvreur

FOTOREEKS. AZ Delta laat werf nieuwe campus zien

Open Wervendag vandaag en de officiële West-Vlaamse opening ervan vond deze morgen plaats op de werf van nieuwe hoofdcampus van AZ Delta in Rumbeke. Minister Hilde Crevits (CD&V) kreeg de eer om het lintje te knippen.

 1. Eén jaar geleden deed dronken bestuurder het leven van ouders Johan en Griet instorten: “Charlotte had gewild dat we bleven lachen. Dat proberen wij nu ook”
  PREMIUM
  Koekelare

  Eén jaar geleden deed dronken bestuurder het leven van ouders Johan en Griet instorten: “Charlotte had gewild dat we bleven lachen. Dat proberen wij nu ook”

  Hoe moet een mens uit het dal kruipen na het verlies van de meest dierbare persoon in je leven? Johan Gysel (47) en Griet Depreitere (42) uit Bovekerke zochten zelf hun weg. Iets meer dan een jaar na de dood van dochter Charlotte (18), die stierf bij een aanrijding door een dronken chauffeur in een pick-up, roepen haar ouders lotgenoten op om desondanks alles positief in het leven te staan. Net zoals Charlotte dat zelf ook deed. “Zij had ongetwijfeld gewild dat we bleven lachen.” Al maakt de coronacrisis het er niet eenvoudiger op. “Een knuffel geven en krijgen, dat missen we.”
 2. Aantal coronapatiënten AZ Delta op één week tijd meer dan verdubbeld: extra Covid-afdelingen worden klaar gemaakt
  Rumbeke / Menen / Torhout

  Aantal coronapa­tiën­ten AZ Delta op één week tijd meer dan verdubbeld: extra Co­vid-afdelingen worden klaar gemaakt

  In het AZ Delta worden op dit moment 67 coronapatiënten verzorgd, 9 daarvan liggen op de dienst intensieve zorgen. Precies een week geleden ging het nog om 26 patiënten, meer dan een verdubbeling op amper één week tijd dus. Ondertussen wordt in de campus Rumbeke een derde Covid-afdeling klaar gemaakt, ook in de campus Torhout opent morgenmiddag een Covid-afdeling.
 1. 23 personeelsleden Ter Linde in quarantaine: “Spijtig dat we zo lang op de testresultaten moesten wachten”
  Gits

  23 personeels­le­den Ter Linde in quarantai­ne: “Spijtig dat we zo lang op de testresul­ta­ten moesten wachten”

  Nadat maandag al bleek dat er in woonzorgcentrum Ter Linde in Gits tien bewoners besmet waren met het coronavirus, zijn nu ook de resultaten van de testen bij het personeel binnen. Een volle week nadat ze afgenomen werden. In totaal zijn 23 personeelsleden positief. “Dat we zo lang moesten wachten is zuur, want tot vandaag waren er besmette personeelsleden aan de slag zonder dat we dat dus wisten”, zegt schepen van Sociale Zaken Dimitri Carpentier (Allen 8830).
 2. Ardoois station wordt Groenten en Fruit De Statie: “We kregen dit idee tijdens de lockdown”
  Ardooie

  Ardoois station wordt Groenten en Fruit De Statie: “We kregen dit idee tijdens de lockdown”

  Na jaren leegstand krijgt het vroegere stationsgebouw van Ardooie een nieuwe invulling. Op vrijdag 30 oktober openen Axelle Georges (25) en Mathias Vackier (29) op de hoek van de Stations- en de Biekorfstraat Groenten en Fruit De Statie. Het koppel kent de branche, want Mathias brengt al jaren groenten en fruit aan de man als marktkramer. Maar corona, en de tijdelijke afgelasting van de wekelijkse markten, deed hen nadenken over een alternatief met de winkel als resultaat.