Het gebakkraam van Caroline Delforge staat er al maanden werkloos bij.
Volledig scherm
Het gebakkraam van Caroline Delforge staat er al maanden werkloos bij. © Maxime Petit

Foorreizigster Caroline (21) zoekt tijdelijke standplaats voor gebakkraam om coronacrisis te overleven: “Ik snak naar actie”

RoeselareCaroline Delforge (21) is de vijfde generatie van een familie van foorreizigers en die traditie wil ze niet breken. Maar corona maakt het haar en haar familie niet makkelijk. Haar gebakkraam Rosa, waarmee ze allerhande kermislekkernijen zoals oliebollen en churros aan de man brengt, stond al sinds maart op geen enkele kermis meer en zal wellicht ook dit jaar nergens meer opduiken. “Ik vrees dat veel collega-forains er mee zullen stoppen, maar wij proberen te anticiperen en zijn momenteel op zoek naar een standplaats in Roeselare waar we voor een langere periode aan de slag kunnen”, zegt Caroline.

 1. Coronacrisis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?
  Sparen

  Coronacri­sis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?

  Het voorbije jaar heeft de manier waarop we bankzaken uitvoeren serieus veranderd. We bankieren massaal digitaal, sparen meer dan ooit en ook jongeren wagen zich nu vaker aan beleggingsfondsen. Ook de banken zelf moesten zich pijlsnel aan de nieuwe realiteit aanpassen. Hoe bracht uw huisbank het er vanaf? Heeft ze u in positieve zin verbaasd of was u eerder ontgoocheld? Laat het ons weten via deze korte online enquête.
 2. Helft van de winkels is dicht, maar 18 Gitse handelaars slaan toch de handen in elkaar voor coronaproof eindejaaractie
  Gits

  Helft van de winkels is dicht, maar 18 Gitse handelaars slaan toch de handen in elkaar voor corona­proof eindejaar­ac­tie

  Ondanks corona krijgt Gits toch een eindejaarsactie. Achttien handelaars, waarvan de meeste vorig jaar ook al aan de hernieuwde eindejaarsactie ‘Gits Geeft’ deelnamen, werken tussen 29 november en 27 december samen voor een grote gezinszoektocht met een prijzenpot van liefst 2.160 euro. Opmerkelijk is dat de helft van de deelnemende zaken gesloten is.
 3. Zaakvoerster voormalige hondenfokkerij Dogs And Friends riskeert fikse geldboete en verbod van drie jaar om honden te houden: “Omstandigheden waren erger dan in Oost-Europa”
  PREMIUM
  Oudenburg / Ruiselede / Ardooie

  Zaakvoer­ster voormalige hondenfok­ke­rij Dogs And Friends riskeert fikse geldboete en verbod van drie jaar om honden te houden: “Omstandig­he­den waren erger dan in Oost-Europa”

  De zaakvoerster P. B. (34) van de voormalige hondenfokkerij Dogs And Friends moest zich maandag verantwoorden voor de verwaarlozing van tal van dieren. In 2017 werden 81 honden in beslag genomen na verschillende controles van de inspectie Dierenwelzijn. “We kregen jarenlang veel klachten van mensen bij wie hun hondje na enkele dagen na de aankoop was gestorven”, pleitte de advocaat van Gaia dat zich burgerlijke partij stelde in de zaak.
 1. Groep vriendinnen zit opgesloten in auto met gigantische spin: “Oh mijn God, wat moet ik doen!”
  Play

  Groep vriendin­nen zit opgesloten in auto met giganti­sche spin: “Oh mijn God, wat moet ik doen!”

 2. Vanaf wanneer is gsm-gebruik in de auto strafbaar?
  Play

  Vanaf wanneer is gsm-ge­bruik in de auto strafbaar?