VISO is één van de scholen die een cheque ontving uit handen van schepen Michèle Hostekint (Vooruit).
Volledig scherm
VISO is één van de scholen die een cheque ontving uit handen van schepen Michèle Hostekint (Vooruit). © RV

Financiële duw in de rug voor Roeselaarse scholen die zich engageren voor Rode Neuzen Dag

 1. Inagro helpt bedrijven die insecten gebruiken in diervoeder
  Rumbeke

  Inagro helpt bedrijven die insecten gebruiken in diervoeder

  Het Rumbeekse praktijkcentrum voor onderzoek en voorlichting in land- en tuinbouw Inagro ondersteunt alle in Noordwest-Europa gevestigde kmo’s, die een innovatief idee hebben voor de ontwikkeling van diervoeder op basis van insecten in Europa. Dit doen ze samen met Thomas More, Innovatiesteunpunt en zeven andere internationale partners. Hiervoor wordt 300.000 euro uitgetrokken. De aangeboden ondersteuning omvat technologische diensten, ondersteuning bij voedselontwikkeling en -innovatie, marketing en communicatie en strategische zakelijke diensten en is er specifiek voor innovaties met betrekking tot sprinkhanen, krekels, meelwormen en zwarte soldatenvliegen. Geïnteresseerde aanvragers kunnen zich vanaf maandag 17 januari, en voor 22 februari, hier melden.
 2. Inschrijvingen Zapper starten op 22 januari
  Roeselare

  Inschrij­vin­gen Zapper starten op 22 januari

  De nieuwe Zapper met het vakantieaanbod van de stad werd onder alle Roeselaarse basisscholen bedeeld. Vanaf zaterdag 22 januari om 9 uur starten de inschrijvingen voor de kampen en speelpleinwerking tijdens de krokus-, paas- en zomervakantie 2022. Dit via https://zapper.roeselare.be. Zorg alvast dat je op voorhand een account hebt aangemaakt, je login getest hebt, een overzicht maakte met alle gewenste kampen en alle benodigdheden bij de hand hebt voor het online betalen.
 3. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.
 1. Eerste kinderen krijgen coronavaccin in Roeselaars vaccinatiecentrum: “Minder pijn omdat oma de prik gaf”
  Roeselare

  Eerste kinderen krijgen coronavac­cin in Roeselaars vaccinatie­cen­trum: “Minder pijn omdat oma de prik gaf”

  In het Roeselaarse vaccinatiecentrum is zaterdag gestart met het vaccineren van de 5- tot en met 11-jarigen. Negenduizend kinderen uit Ardooie, Hooglede, Lichtervelde, Moorslede, Staden en Roeselare hebben een uitnodiging gekregen en 35 procent is hier op ingegaan. Vrijwilligers van Kloen kwamen de pijn wat verzachten. “We proberen er een feestje van te maken”, zegt centrumverantwoordelijke Lotte Duyck.