Fietsster gewond

 1. 23 personeelsleden Ter Linde in quarantaine: “Spijtig dat we zo lang op de testresultaten moesten wachten”
  Gits

  23 personeels­le­den Ter Linde in quarantai­ne: “Spijtig dat we zo lang op de testresul­ta­ten moesten wachten”

  Nadat maandag al bleek dat er in woonzorgcentrum Ter Linde in Gits tien bewoners besmet waren met het coronavirus, zijn nu ook de resultaten van de testen bij het personeel binnen. Een volle week nadat ze afgenomen werden. In totaal zijn 23 personeelsleden positief. “Dat we zo lang moesten wachten is zuur, want tot vandaag waren er besmette personeelsleden aan de slag zonder dat we dat dus wisten”, zegt schepen van Sociale Zaken Dimitri Carpentier (Allen 8830).
 2. Beelden van tjokvolle trein tussen Roeselare en Brugge oogsten kritiek: “Compleet onverantwoord in coronatijden”
  Lichtervelde/Kortemark/Roeselare/Brugge

  Beelden van tjokvolle trein tussen Roeselare en Brugge oogsten kritiek: “Compleet onverant­woord in coronatij­den”

  Op Facebook circuleren straffe beelden van een propvolle trein in het station van Lichtervelde. Honderden pendelende studenten staan er op elkaar geperst als haringen in een ton, ondanks corona. De beelden, die vrijdagochtend werden gemaakt in het station van Lichtervelde, worden massaal gedeeld. De NMBS benadrukt dat het om een uitzonderlijk geval ging.
 1. Booming business in coronatijden: Brecht opent spellenspeciaalzaak ‘t Spelgeweld
  Roeselare

  Booming business in coronatij­den: Brecht opent spellenspe­ci­aal­zaak ‘t Spelgeweld

  Liefhebbers van boardgames, collectable card games, miniature games en role playing games stippen zaterdag 31 oktober best nu al aan in hun agenda. Op die dag opent Brecht Dhondt (36) langs de Noordstraat 41 de gloednieuwe spellenspeciaalzaak, inclusief speelruimte, ’t Spelgeweld. Hoewel ondernemen tijdens de coronapandemie niet evident is, gelooft Brecht keihard in zijn winkel want net nu, door het blijf-in-uw-kot-verhaal, ontdekken veel mensen de wereld van de spellen.
 2. 2-jarige zoontje van Hoogledenaar vecht tegen tumor in het verre Chicago: “Maar ik wil niet machteloos aan de zijlijn blijven staan”
  PREMIUM
  Roeselare/Hooglede

  2-jarige zoontje van Hooglede­naar vecht tegen tumor in het verre Chicago: “Maar ik wil niet machteloos aan de zijlijn blijven staan”

  Brooklyn, het tweejarige zoontje van Hoogledenaar Ash Delaere, vecht voor zijn leven. Het jongetje, dat samen met de ex-vrouw van Ash in Chicago woont, zit met een kwaadaardige tumor in zijn buik. Om geld in het laatje te brengen voor de bijzonder dure behandeling, organiseert papa Ash een pralineverkoop en een crowdfunding. “Ik wou niet machteloos aan de zijlijn blijven staan”, zegt hij.