De zwakke weggebruikers worden koning op de Groene Route.
Volledig scherm
PREMIUM
De zwakke weggebruikers worden koning op de Groene Route. © Maxime Petit

Fietsers krijgen voorrang op Groene Route in Roeselaars centrum: “Burgers kunnen nu al hun mening geven aan proefopstelling”

RoeselareStad Roeselare en het burgerinitiatief Meer Bomen in Roeselare bundelen de krachten voor de realisatie van de Groene Route, een nieuwe groene ader die de groene plekjes en parkjes in het stadscentrum met elkaar verbindt en perfect is voor de zwakke weggebruikers. Eerste aanzet is een proefopstelling in de Ronde Komstraat die de Kleine Bassin en de Ronde Kom met elkaar verbindt. “Gelijktijdig polsen we bij de Roeselarenaars ook naar ideeën, voorstellen en bedenkingen omtrent de Groene Route die stapsgewijs gerealiseerd zal worden”, zegt schepen Michèle Hostekint (Vooruit).

 1. MSKA Roeselare bakt 24 uur non-stop pannenkoeken tegen kanker
  Roeselare

  MSKA Roeselare bakt 24 uur non-stop pannenkoe­ken tegen kanker

  De bakkerijafdeling van MSKA Roeselare maakt zich op voor een krachttoer. Op donderdag 20 oktober om 12 uur geeft de bakkersafdeling van de school langs de Groenestraat het het startschot om 24 uur non-stop pannenkoeken te bakken. “Dit ten voordele van de Stichting tegen Kanker”, zegt leerkracht Andy Vandenberghe. In de eigen omgeving wordt iedereen vroeg of laat geconfronteerd met deze ziekte en wij willen graag ons steentje bijdragen in de strijd tegen kanker. Het is de bedoeling om samen met leerlingen en leerkrachten vanaf donderdag 12 uur tot vrijdag 21 oktober om 12 uur, 24 uur aan één stuk pannenkoeken te bakken en deze te verkopen. Bestellingen kunnen trouwens nu al geplaatst worden. Voor tien pannenkoeken betaal je zeven euro.” Dit via de website www.mskaroeselare.be of op de facebookpagina van de afdeling bakkerij. “Maar iedereen kan ons tijdens de uitdaging ook een bezoekje brengen en ter plaatse pannenkoeken kopen’, besluit Andy.
 1. Gezinsbond organiseert ontbijt
  Hooglede

  Gezinsbond organi­seert ontbijt

  De Hoogleedse Gezinsbond organiseert op zondag 23 oktober 2022 een gezinsontbijt. Dit tussen 8 en 11 uur in de foyer van de Gulden Zonne. Terwijl de ouders lekker smullen, kunnen de kinderen zich er uitleven met Duplo, Lego envolksspelen. Het aantal inschrijvingen is beperkt tot 100, zowel leden als niet-leden. Deelnemen kost 10 euro voor leden, 12 euro voor niet leden. Kinderen jongere dan 12 jaar betalen 5 euro bij leden, 6 euro bij niet-leden. Kinderen jonger dan drie jaar zijn gratis welkom. Inschrijven kan ten laatste op maandag 17 oktober door het juiste bedrag over te schrijven op BE74738605181507 van de Gezinsbond. In de mededeling plaats je je naam en het aantal volwassenen en kinderen dat komt ontbijten. Vragen? Mail naar gezinsbond.hooglede@gmail.com.
 2. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.