De hulpdiensten probeerden de man nog te reanimeren, maar alle hulp kwam te laat
Volledig scherm
De hulpdiensten probeerden de man nog te reanimeren, maar alle hulp kwam te laat © Alexander Haezebrouck

Fietser (50) krijgt hartfalen en belandt in gracht: reanimatie kan niet meer baten

Zonnebeke / RoeselareEen 50-jarige wielertoerist uit Roeselare is zaterdagmiddag overleden in de Zuidstraat in Zonnebeke. De man kreeg een hartfalen op de fiets en belandde in de gracht.

 1. Nu ook gratis speekseltesten voor organisaties en animatoren die kampen of jeugdwerking organiseren in Roeselare
  Roeselare

  Nu ook gratis speeksel­tes­ten voor organisa­ties en animatoren die kampen of jeugdwer­king organise­ren in Roeselare

  Stad Roeselare biedt, via een samenwerking met serviceclub Kiwanis en AZ Delta, sinds 16 juli gratis speekseltests aan Roeselaarse jeugdverenigingen aan die op kamp vertrekken buiten Roeselare. Sinds vandaag kunnen nu ook organisaties en animatoren die kampen of een jeugdwerking organiseren in Roeselare gebruik maken van deze gratis speekseltests. Zij moeten zelf het nodige aantal tests bestellen en ophalen bij AZ Delta. Elk neemt bij zichzelf een speekseltest af, waarop die stalen terug bij AZ Delta worden binnengebracht. Binnen 24 uur volgen de resultaten. Organisaties die een aanbod hebben dat zich wekelijks herhaald zoals speelpleinwerking of sportkampen kunnen ervoor kiezen om hun animatoren/begeleiders wekelijks te laten testen. Dit telkens voor de start van de volgende week. Meer via https://www.roeselare.be/nieuws/gratis-speekseltesten-voor-jeugdanimatoren.
 1. Luisterfietstocht langs Kezelbergroute
  Roeselare/Ledegem

  Luister­fiets­tocht langs Kezel­bergrou­te

  Fietsen langs de Kezelbergroute, de voormalige spoorlijn 65, krijgt deze zomer een extra dimensie dankzij een podcast luisterfietstocht van Wim Chielens. De luisterfietstocht is een leuke en boeiende aaneenrijging geworden van grote en kleinmenselijke verhalen die je onderweg op de Kezelbergroute aantreft. De tocht start aan de parking van het provinciedomein Het Sterrebos in de Sterrebosdreef in Rumbeke en volgt grotendeels het fietsknooppuntennetwerk. Verdwalen is onmogelijk, want Wim legt ook haarfijn uit waar je heen moet. In het Bergmolenbos knijp je al enkele keren de remmen dicht voor luisterfragmenten aan de stadsboomgaard, Muze’um L en de Kleiputten. In Beitem leer je meer over Inagro, het praktijkonderzoekscentrum voor land- en tuinbouw. Aan het voormalig station van Ledegem hoor je verhalen over bleekweides, maar ook toekomstverhalen, want de nabijgelegen Ledegemse meersen worden binnenkort ingericht tot een kleinschalig provinciedomein. Ook de rol van Spoorlijn 65 tijdens de Eerste Wereldoorlog komt aan bod. Voor wie er niet genoeg van krijgt, stelt Wim nog een klein, maar zeer de moeite waard ommetje voor: Menenwald, de grootste Duitse militaire WO I-begraafplaats op het Europese continent. De luisterfietstocht langs de Kezelbergroute kan je beluisteren via open.spotify.com/playlist/5TF5R2oeDjg2HPF0lFJw3x of via de Soundcloud-app. Je vindt de podcast er via de zoekterm ‘Luisterfietstocht langs de Kezelbergroute’.