Kirby D'hooghe, Michèle Vandenbunder, Jonathan Castiau en Niels Vandecasteele en Steven Callens van Merchandise Essentials.
Volledig scherm
Kirby D'hooghe, Michèle Vandenbunder, Jonathan Castiau en Niels Vandecasteele en Steven Callens van Merchandise Essentials. © Foto Joke Couvreur

"Fans van Dimitri Vegas & Like Mike dragen onze shirts"

ROESELARET-shirts van topdj's Dimitri Vegas & Like Mike, petjes van Kirsten Flipkens en Wout Van Aert en schuimhanden van wereldbefaamde merken als Coca-Cola. Al die gadgets zijn van Roeselaarse makelij. En daar stopt de ambitie van Steven Callens en Niels Vandecasteele van Merchandise Essentials niet. Het duo lanceert nu ook Storelaunchers, voor wie snel, eenvoudig en budgetvriendelijk online wil verkopen.

 1. Welke wijk wordt de wildste van Roeselare?
  Roeselare

  Welke wijk wordt de wildste van Roeselare?

  Onder de noemer Wild #VANRSL gaat Roeselare in 2022 voluit voor meer biodiversiteit. Iedereen kan hierbij z’n duit in het zakje te doen door kleine initiatieven in de eigen buurt. Daar daagt de stad de wijken uit via de wijkchallenge Wildste wijk #VANRSL. Meedoen? Stel dan een team samen van minstens drie gezinnen of huishoudens in je buurt, zoek een pleintje in je omgeving dat je wil omtoveren tot het wildste pleintje van de stad en ga in competitie met andere deelnemende buurten. Jullie plein krijgt een naam en wordt het uithangbord voor andere uitdagingen die volgen gaande van het organiseren van een workshop bijenhotel knutselen tot het planten van bloembollen op jullie pleintje. Zin om de strijd aan te gaan? Inschrijven kan via https://www.buurten.roeselare.be/wijkchallenge-wildste-wijk-vanrsl.
 2. Update voor platform ‘Roeselare vrijwilligt’
  Roeselare

  Update voor platform ‘Roeselare vrijwil­ligt’

  In aanloop naar de internationale dag van de vrijwilliger op 5 december laat het Roeselaarse stadsbestuur weten dat ze hier de komende periode sterker wil op inzetten. “Er wordt soms gezegd dat vrijwilligers moeilijker te vinden zijn dan vroeger. Ik ben er echter van overtuigd dat inwoners van Roeselare wel bereid zijn om zich vrijwillig in te zetten”, zegt schepen José Debels (CD&V). “We merken in het vaccinatiecentrum bijvoorbeeld dat het voor heel wat mensen de eerste keer is dat ze als vrijwilliger aan de slag gaan. Het probleem ligt er vooral in dat het niet altijd duidelijk is wat er allemaal mogelijk is qua vrijwilligerswerk. Het is dus een kwestie van vraag en aanbod op elkaar af te stemmen. Als stad willen we hierin een ondersteunende rol spelen, vandaar dat we met ‘Roeselare vrijwilligt’ een online platform aanbieden om een match te vinden tussen vrijwilligers en vrijwilligerswerk. De website bestaat al een tijdje, maar kreeg de afgelopen maanden een grondige update.” De komende tijd wil de stad vrijwilligerswerk ook onder de aandacht brengen door middel van persoonlijke getuigenissen. “Op die manier hopen we anderen te laten kennismaken met de brede mogelijkheden binnen het vrijwilligerswerk, in de hoop dat ze zelf ook de stap zetten.”