Moïse 'Lamine' Bangoura.
Volledig scherm
Moïse 'Lamine' Bangoura. © Hans Verbeke

Ex-jeugdspeler Club Brugge mag jaar na dood begraven worden: raadkamer beslist binnenkort over proces rond uithuiszetting

De raadkamer in Kortrijk beslist binnenkort of er een proces komt in het dossier van Lamine Bangoura, de 27-jarige man die bijna een jaar geleden in Roeselare stierf toen hij door de politie uit zijn huurwoning werd gezet. Volgens de entourage van het slachtoffer stierf Bangoura door onnodig geweld van de politie. “Onzin”, zegt de advocaat van de agenten. “Het gaat om een spijtig voorval waarbij de politie niks kan verweten worden.”

5 reacties

 • Gunter Verleyen

  2 jaar geleden
  En het advocaatje gaat maar door, dit noemt men "tergend en roekeloos geding". Laat hij dan ook alle gerechtskosten dragen.
 • Jos Plessers

  2 jaar geleden
  Geen geld voor een huis vh ocmw?Oh ja,dat ging naar de cocaïne. De politie treft geen schuld.
 • Lucian Voinea

  2 jaar geleden
  op ocmw al en geen huur(sociaal woning) kunnen betalen via ocmw hulpkas ??? hier klopt toch iets niet aan heel dees verhaal...
 • René Schoeters

  2 jaar geleden
  Dat hij zwaar onder invloed was van cocaïne was blijkbaar een fait divers! Ooit al eens geprobeerd om tegen zo iemand op een normale manier te praten! Wat er daarna gebeurde is ondertussen ook al uit de mode, kennen de feiten niet maar gaan de boel nog wat opstoken!
 • FILIP COUVREUR

  2 jaar geleden
  Ja.......niet betalen daar komen vodden van , das voor iedereen hetzelfde......wel jammer dat de man gestorven is maar de agenten.de dood verwijten dat is een brug te ver........had hij betaald dan was het nooit zover hoeven te komen !
 1. Noël en Christa vieren goud
  Ardooie

  Noël en Christa vieren goud

  Noël Devolder en Christa Rigole vierden hun gouden jubileum. Noël werd geboren op 5 juni 1949, Christa op 8 oktober 1951. Het koppel uit de Kaaistraat leerde elkaar kennen in café De Nova en stapte in het huwelijksbootje op 15 april 1971. Noël verdiende 14 jaar de kost als schilder en werkte nadien bij de firma Jonckheere in Beveren tot hij op brugpensioen ging. Christa werkte op haar beurt enkele jaren bij City Sport gewerkt en vervolges 25 jaar bij schoenen Drielinck tot ze failliet gingen. De rest van haar loopbaan was ze aan de slag bij D’Arta. Het koppel, dat kinderloos is, geniet volop van reizen. Noël is ook een fervent schilder, terwijl Christa graag wandelt. Het koppel kreeg felicitaties van het gemeentebestuur via schepen Kathleen Verhelle.
 2. Weer nood aan échte sportsensatie in de woonkamer? Dit zijn onze favoriete sportdocumentaires

  Weer nood aan échte sportsensa­tie in de woonkamer? Dit zijn onze favoriete sportdocu­men­tai­res

  Sportwedstrijden kijken is niet meer wat het geweest is: het blijft gek om geen publiek in de grote stadions te zien. Maar niet getreurd: om de sensatie van sport terug naar uw woonkamer te brengen, verzamelde onze redactie de beste sportdocumentaires van het moment. Ons aanbod? Een turbulent portret van Tiger Woods op Streamz, een blik achter de schermen bij Tottenham Hotspur op Prime Video en de koningsdiscipline van de racesport op Netflix. Zetel? Dekentje? Let’s go!
 1. Straffe dronebeelden tonen enorme brand in natuurgebied in Brecht
  Play

  Straffe dronebeel­den tonen enorme brand in natuurge­bied in Brecht

 2. Kijk hoe snelle reflexen van man zijn leven redden bij aanrijding door vrachtwagen
  Play

  Kijk hoe snelle reflexen van man zijn leven redden bij aanrijding door vrachtwa­gen