Wouter Acx en Evy Stekelorum vallen net uit de boot inzake versoepelingen voor huwelijksceremonieën en -feesten.
Volledig scherm
PREMIUM
Wouter Acx en Evy Stekelorum vallen net uit de boot inzake versoepelingen voor huwelijksceremonieën en -feesten. © RV

Evy en Wouter prikten nieuwe trouwdatum net vijf dagen te vroeg voor versoepelingen: “Feestzaal mag ons niet ontvangen en groot deel van de familie zal er niet bij zijn”

RoeselareTeleurstelling alom ten huize van Evy Stekelorum (43) en Wouter Acx (39). Het Roeselaarse koppel moest vorig jaar hun huwelijk annuleren en nu plannen ze op 4 juni plannen een romantisch strandhuwelijk. Met het oog op verdere versoepelingen dokterden ze ook een indoor plan B voor bij regenweer uit. Dinsdag kondigde het Overlegcomité echter aan dat de eerste versoepelingen inzake het zomerplan pas vanaf 9 juni ingaan. “Ons huwelijk valt vijf dagen te vroeg. Hierdoor zijn we niet alleen volledig overgeleverd aan de goodwill van de weersgoden, maar ook bij de ceremonie op het stadhuis zal slechts een handvol mensen aanwezig kunnen zijn”, zucht Evy.

 1. Loonwerker lekt al voor de derde keer in twee weken hydraulische olie op de weg: “Zelfs uit een nieuwe sproeimachine… hoe kan dat nu?”
  PREMIUM
  Ardooie

  Loonwerker lekt al voor de derde keer in twee weken hydrauli­sche olie op de weg: “Zelfs uit een nieuwe sproeima­chi­ne… hoe kan dat nu?”

  Filip Verkindere (61) uit Ardooie moest dinsdagavond voor de derde keer in twee weken de brandweer bellen omdat er hydraulische olie lekte uit zijn sproeimachine. “Na de eerste keer kocht ik een nieuwe sproeimachine. 300.000 euro heeft die me gekost. Maar ondertussen is het weer twee keer in elf dagen gebeurd”, zucht de man. Leverancier Delvano uit Hulste onderzoekt het probleem.
 2. Eventhall Industria zet poorten open voor Duivels-supporters: “Matchen op groot scherm en cocktails in de tuin”
  PREMIUM
  Rumbeke

  Eventhall Industria zet poorten open voor Dui­vels-supporters: “Matchen op groot scherm en cocktails in de tuin”

  Na een valse start grijpen Bernd Ottevaere en Stefan Empis het EK voetbal aan om hun coronaproof evenementenzaal Industria eindelijk op de kaart te zetten. In de gigantische loods langs de Louis Leynstraat tonen ze vanaf zaterdag gratis alle matchen van de Rode Duivels. Tweehonderd supporters zijn er welkom, telkens aan tafeltjes van vier. Wie het niet zo begrepen heeft op voetbal kan met een cocktail in de hand even genieten in de ommuurde tuin van de naastgelegen villa.
 1. “Het geheim van ons succes? Keihard werken, elke dag weer... en met de voetjes op de grond blijven”: Brouwerij Rodenbach viert 200ste verjaardag met uniek boek
  PREMIUM

  “Het geheim van ons succes? Keihard werken, elke dag weer... en met de voetjes op de grond blijven”: Brouwerij Rodenbach viert 200ste verjaardag met uniek boek

  De ene was een literair talent, de andere een goede vriend van Van Gogh en nog anderen speelden een grote rol in het ontstaan van België. Veel beroemde telgen in de familie Rodenbach. Een familie die uiteindelijk het meest bekend staat voor zijn Vlaams roodbruin bier, dat dit jaar 200 jaar bestaat. En dat in die tijd wellicht de meeste bekroningen op internationale bierconcours op zak wist te steken. Duik met ons mee in de roemrijke geschiedenis van de Roeselaarse brouwerij Rodenbach, maar blik ook mee vooruit op de toekomst. Alvast één weggever: er komt dit jaar nog een nieuw biertje uit.
 2. Tuinrangers geven straks ecologisch tuinadvies
  Roeselare

  Tuinran­gers geven straks ecologisch tuinadvies

  Roeselare wil vergroenen en daarin spelen de tuinen een belangrijke rol. Gemiddeld beslaan Vlaamse tuinen 9% van de totale oppervlakte en het natuurpotentieel ervan is dan ook gigantisch. Daarom wil de stad inzetten op ecologisch tuinadvies. “We starten dan ook een gloednieuwe vrijwilligerswerking op rond een team van ‘Tuinrangers’”, weet schepen Michèle Hostekint (Vooruit). “Na een zesdaagse training door de specialisten van Inverde, de opleidingstak van Natuur en Bos ben je klaar voor je eerste tuinsafari. Met behulp van je safarikit toon je aan jong en oud wat er allemaal voor fascinerende ‘wildlife’ leeft in hun tuin. Vervolgens heb je een gezellige babbel en geef je – aan de hand van handige fiches – deskundig advies over wat er misschien nog beter kan.” Zo’n tuinsafari duurt al gauw twee uur. Wie zich wil engageren als Tuinranger heeft dus best wel wat tijd vrij. Verder is het mooi meegenomen als je al een aantal planten- en diersoorten kan herkennen, enige ervaring met tuinieren en veel goesting om bij te leren en het nodige enthousiasme om je passie door te geven aan jong en oud hebt. Ook vertrouwdheid met een smartphone en Facebook helpt.