Illustratie draf
Volledig scherm
Illustratie draf © Shutterstock

Eten we straks voeding uit resten van bierproductie? Als het van Vives en KU Leuven afhangt wel

RoeselareHet expertisecentrum agro- en biotechnologie van Hogeschool Vives campus Roeselare en KU Leuven krijgen de komende jaren ruim 400.000 euro aan middelen van het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO) om voeding te ontwikkelen uit draf. Dat zijn de resten uit bierproductie.

 1. Roeselaarse ballerina Sofie (24) aan de slag bij Staatsballett Hannover: “Na zes seizoenen in Nürnberg tijd voor een nieuwe creatieve uitdaging”
  PREMIUM
  Roeselare

  Roeselaar­se ballerina Sofie (24) aan de slag bij Staatsbal­lett Hannover: “Na zes seizoenen in Nürnberg tijd voor een nieuwe creatieve uitdaging”

  Na zes seizoenen in de Staatsopera van Nürnberg te hebben gedanst, gaat de Roeselaarse ballerina Sofie Vervaecke (24) vanaf 25 augustus aan de slag bij het ballet van de Staatsopera van Hannover onder leiding van de gerenommeerde choreograaf Marco Goecke. “Hij had me al meermaals gevraagd, maar nu pas vond ik de tijd rijp om de overstap te maken. Bovendien moet ik ook voorzichtig beginnen denken aan mijn toekomst na het dansen”, zegt Sofie, die even op vakantie is in haar thuisstad.
 2. Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts
  Jobat

  Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts

  Heb je een nieuwe baan in het vizier, komt vroeg of laat het onderwerp ‘loon’ naar boven. Om je nieuwe salaris te bepalen of een goed voorstel te kunnen doen, durft een werkgever daarbij al eens vragen wat je op je huidige job verdient. Vind je dit maar een ongemakkelijke vraag en weet je er geen blijf mee? Is je huidige loon aan de lage kant en wil je een mooie promotie niet mislopen met een al te eerlijk antwoord? Jobat.be legt de kwestie voor aan hr-dienstverlener SD Worx.
 1. Roeselaars Minivoetbal klaar voor nieuw seizoen
  Roeselare

  Roeselaars Minivoet­bal klaar voor nieuw seizoen

  Het gros van de ploegen van het Roeselaars Minivoetbal (RMV) blies woensdagavond verzamelen in de gebouwen van sponsor Decathlon om er de aftrap te geven van het seizoen 2022-2023. De competitie start op maandag 29 augustus met 96 ploegen. 10 van hen zijn nieuw maar ook 15 ploegen haakten af. De RMV, die straks wellicht koninklijk wordt, overvleugelt ook een damesreeks die aangroeide met één ploeg tot acht in totaal. Het scheidsrechterskorps is daarnaast 15 man sterk, drie meer dan vorig jaar. Tijdens de bijeenkomst benadrukten voorzitter Geert Messiaen, secretaris Alexander Hanssens en verantwoordelijke uitslagen Robby Devlies het belang van fairplay en respect voor tegenstrever, scheidsrechter en de sportinfrastructuren. Het geheel werd afgesloten met een gezellige babbel bij een traktaat door sponsor Decathlon. Meer op www.roeselaars-minivoetbal.be.