Leerlingen lossen allerlei puzzels op, waarbij ze ervaren hoe het voelt om in de voedingssector te werken.
Volledig scherm
Leerlingen lossen allerlei puzzels op, waarbij ze ervaren hoe het voelt om in de voedingssector te werken. © RV

Escape game maakt jongeren warm voor job in voedingssector

RoeselareMeer dan een kwart van alle openstaande vacatures in West-Vlaanderen zijn functies in de voedingssector. POM West-Vlaanderen lanceert de escape game Food Factory in Roeselare om het tij te keren. Dit spel laat jongeren ervaren hoe het voelt om in de voedingssector te werken en geeft de leerkracht inzicht in hun competenties.

 1. Bloedvoorraad staat laag: Roeselaars donorcentrum opent uitzonderlijk op 18 december
  Roeselare

  Bloedvoor­raad staat laag: Roeselaars donorcen­trum opent uitzonder­lijk op 18 december

  De bloedvoorraad staat heel laag. Rode Kruis-Vlaanderen heeft daarom dringend bloeddonoren nodig. Iedereen kan hierbij het verschil maken. Om des te meer mensen de kans te geven om levens te redden, opent het Roeselaarse donorcentrum op zaterdag 18 december uitzonderlijk de deuren. Op die manier kan je het kerstshoppen combineren met een goede daad. Let wel, een afspraak maken is noodzakelijk. Dit kan via https://donorportaal.rodekruis.be/.
 2. Afscheidnemend schepen Lievens krijgt allereerste archiefdoos als bedankje
  Roeselare

  Afscheidne­mend schepen Lievens krijgt allereer­ste archief­doos als bedankje

  De realisatie van het nieuwe archiefdepot is een dossier dat schepen Dirk Lievens (CD&V), die eind dit jaar z’n ambt doorgeeft, bijzonder nauw aan het hart ligt. “Het is het allereerste dossier dat ik opgepakt heb toen ik in 2017 schepen werd”, zegt hij. “Ik ben dan ook dolblij dat het archiefdepot er nu ook komt.” Het team achter het stadsarchief is de schepen duidelijk dankbaar voor zijn inzet voor de nieuwe thuis voor de talloze archiefstukken en hadden tijdens de voorstelling van de plannen van het archiefdepot dan ook een presentje bij ter afscheid. “We noemen het de ‘archiefdoos Dirk Lievens’”, aldus Tom Deblaere, diensthoofd Bestuurszaken & Archief. “We hopen dat je deze wil vullen met mooie herinneringen aan de voorbije jaren. Bij de opening van het archiefdepot kan je deze dan terug meebrengen en wij zullen ze een prominente plek geven.” Schepen Lievens was ontroerd door het gebaar. “Die doos zal zeker veel te klein zijn”, zegt hij. “Ik heb enkel goeie herinneringen aan de stad en het archiefteam is echt een a-team.”