Schepen Hostekint lanceert de Enchantékaart samen met Thomas Goethals en Annelies Vanderportaele, trekkers van het initiatief.
Volledig scherm
Schepen Hostekint lanceert de Enchantékaart samen met Thomas Goethals en Annelies Vanderportaele, trekkers van het initiatief. © Maxime Petit

Enchanté wil met kleine gebaren het verschil maken

Een gratis koffie, je gsm opladen, gebruik van het toilet,... Mensen die er om het even welke reden dan ook nood aan hebben, kunnen voortaan gebruik maken van een reeks gratis diensten. Zestien handelaars hebben zich verenigd in het burgerinitiatief Enchanté Roeselare, een primeur in West-Vlaanderen.

0 reacties

 1. Leerlingen MSKA coronaproof in de bres voor lokale handelaars
  Roeselare

  Leerlingen MSKA corona­proof in de bres voor lokale handelaars

  De leerlingen uit 4A economie van het MSKA benutten hun paaspauze in het voordeel van enkele lokale handelaars die door de coronacrisis moeilijke tijden beleven. Ze maakten filmpjes en posters om de bedrijven in de kijker te zetten op Facebook. Hieraan werd een interne wedstrijd gekoppeld. Hun opdracht was vervolgens om op één week tijd zoveel mogelijk likes te verzamelen op hun post op de Facebookpagina van MSKA. De leerlingen verzamelden in totaal 681 likes. Deze week werden de winnaars bekend gemaakt. Het werd een spannende strijd tussen het bedrijf Venotti (en het taxibedrijf Taxi Metoui. Uiteindelijk behaalde het taxibedrijf de meeste likes, namelijk 236 likes. Als bedanking voor hun inzet werd de winnende groep beloond door directeur Fangio Hoorelbeke met een ‘VANRSL picknickpakket’. Dit lokaal pakket werd samengesteld door de zesdejaars en werd ook verkocht op en rond de school om hun 50 dagen in stijl te kunnen vieren en om de lokale handelaars een hart onder de riem te steken. De promotiecampagnes die door de leerlingen werden uitgewerkt blijven te bewonderen op de Facebookpagina van MSKA.
 2. Grill De Barriere en Barcelo bundelen krachten voor bos- en tuinterras Bar/Bar: “Geen 1,5 maar 15 meter afstand tussen de tafels”
  PREMIUM
  Roeselare

  Grill De Barriere en Barcelo bundelen krachten voor bos- en tuinterras Bar/Bar: “Geen 1,5 maar 15 meter afstand tussen de tafels”

  Uitdagende tijden vragen om creatieve oplossingen. En dat hebben de zaakvoerders van Grill De Barriere en evenementenlocatie Barcelo goed begrepen. Op het domein van De Barriere, te midden het groen, zetten ze een bos- en tuinterras Bar/Bar op poten. Vanaf woensdag 12 mei kan je er bij goed weer terecht voor een apéro of pousse-café, voor of na een maaltijd op het terras van De Barriere, maar ook om gewoon voluit te genieten van de gemoedelijke sfeer.
 1. Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is
  Play

  Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is

 2. Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”
  Play

  Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”