Emile Degryse is verzot op striptekenen en zoekt wat ondersteuning om z'n eigen stripverhaal te realiseren.
Volledig scherm
PREMIUM
Emile Degryse is verzot op striptekenen en zoekt wat ondersteuning om z'n eigen stripverhaal te realiseren. © CDR

Emile droomt van een eigen strip: “Leven met autisme op een speelse manier in de aandacht brengen”

RumbekeEmile Degryse (25) mag dan wel autisme hebben, dat weerhoudt er hem niet van zijn droom na te jagen. Hij wil niets liever dan een eigen stripverhaal op de markt brengen. De Rumbekenaar werkte de hoofdpersonages al uit, maar zoekt nu een scenarist die hem kan helpen bij het verzinnen van grappen en een verhaallijn. “Dat is moeilijk voor mij door mijn autisme.”

 1. ’t Hofland en verenigingslokalen krijgen vanaf dit weekend kleurrijk graffitikleedje aangemeten
  Ardooie

  ’t Hofland en vereni­gings­lo­ka­len krijgen vanaf dit weekend kleurrijk graffiti­kleed­je aangemeten

  Streetartkunstenares Jolly -jonk.- Ellegeest gaat vanaf dit weekend aan de slag met de gevels van ‘t Hofland en de naastgelegen verenigingslokalen. Ze zal op vraag van het gemeentebestuur beide een kleurrijk kleedje aanmeten. De Ardooienaars kregen eerder deze zomer twee voorontwerpen voorgeschoteld en konden vervolgens stemmen op hun favoriet. Er is uiteindelijk gekozen voor het ontwerp met verenigingen en karakteristieken van de gemeente. Omdat het eindresultaat zo realistisch mogelijk zou zijn, werd er alvast een fotoshoot gehouden met verschillende verenigingen. Jonk. zal enkele weekends nodig hebben om het geheel af te werken maar ook terwijl ze aan het werk is, is iedereen welkom om een kijkje te nemen.
 1. Bumba komt naar De Spil en brengt vriendinnetje mee
  Roeselare

  Bumba komt naar De Spil en brengt vriendinne­tje mee

  Het circus van de altijd vrolijke clown Bumba zet op zondag11 september zijn tenten op in CC De Spil in Roeselare. Voor de eerste keer komt er een nieuw vriendinnetje spelen: Bumbina. Bumba kan alvast niet wachten om zijn nieuwe vriendin te verwelkomen. Zou ze even goed kunnen dansen als Nanadu of zo hoog met de bal gooien als Poppa? En wordt ze ook goede maatjes met Bumbalu? Wil je Bunbima ook leren kennen? Dat kan! Er zijn show om 13.30 en om 16 uur. Tickets zijn te bestellen via https://studio100.com/be/nl/algemeen/shows/bumbina-komt-spelen. Na elke show is er trouwens een meet & greet met fotomoment in de foyer.
 2. Florals by K! verruilt Delaerestraat voor Jan Mahieustraat: “Straks meer verse bloemen en ook workshops”
  PREMIUM
  Roeselare

  Florals by K! verruilt Delae­restraat voor Jan Mahieu­straat: “Straks meer verse bloemen en ook workshops”

  Florals by K! verhuist van de Delaerestraat naar de Jan Mahieustraat. Zaakvoerder Kurt Bruyneel verhuist zijn Roeselaarse speciaalzaak in (droog)bloemen en decoratie naar een ruimer pand. Hij wil er zijn aanbod aan verse bloemen uitbreiden en ook workshops aanbieden. “Dankzij de verhuis kan ik echt mijn stempel drukken op de zaak, die ik eerder dit jaar overnam”, zegt Kurt.