Tina Van de Velde wist op een creatieve manier haar autisme te plaatsen.
Volledig scherm
PREMIUM
Tina Van de Velde wist op een creatieve manier haar autisme te plaatsen. © Maxime Petit

“Elke pop die ik maakte, was een stapje richting verwerking”: Tina Van de Velde geeft haar autisme op creatieve manier een plek en wil via expo lotgenoten helpen

RoeselareBij de start van de coronacrisis kreeg Tina Van de Velde (47) te horen dat ze autisme heeft. Een diagnose die voor de nodige boosheid, agressie en frustraties zorgden. Al die emoties wist de Roeselaarse de voorbije maanden te verwerken door poppen te transformeren tot vaak huiveringwekkende creaties. Die stelt ze vanaf vrijdag voor het eerst tentoon in culturele hotspot K-trolle. “Niets is te koop, elke creatie is een stukje van m’n ziel”, aldus Tina.

 1. Bestuurder (30) sterft na klap tegen afsluiting woning en boom: “Hij was een levensgenieter waar je altijd op kon rekenen”
  Ardooie / Izegem

  Bestuurder (30) sterft na klap tegen afsluiting woning en boom: “Hij was een levensge­nie­ter waar je altijd op kon rekenen”

  In de Izegemsestraat in Ardooie is vrijdag rond 19.30 uur Marc Vanhauwaert (30) uit Izegem om het leven gekomen. De man verloor de controle over zijn stuur in een bocht en kwam tegen hoge snelheid tegen een afsluiting en een boom terecht. Hij overleed ter plaatse. “Je kon altijd op hem rekenen, we gaan hem enorm missen”, vertelt een van zijn zussen.
 2. OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-docu, en dat is niet weinig
  Play
  Showbizz
  3

  OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-do­cu, en dat is niet weinig

  Hoe gaat het met de OnlyFans-modellen uit de documentaire ‘OnlyFans: De Naakte Vlaamse Waarheid’, een half jaar nadat de reeks op Streamz verscheen? Dat wou Showbits wel eens weten en dus spraken we opnieuw af met Jamecia. Haar getuigenis heeft haar carrière zeker een boost gegeven. Ze verdiende al goed haar boterham met seksueel getinte video’s, maar sindsdien heeft ze nog meer volgers. Volgers die haar uiteraard betalen om haar video’s te kunnen bekijken. Hoeveel haar dat extra oplevert per maand, verklapt ze aan Senne in een nieuwe Showbits. Bekijk hier de succesvolle Streamz-docu Onlyfans.
 1. De Gouden Tuin zoekt mooiste stukjes privé groen
  Roeselare

  De Gouden Tuin zoekt mooiste stukjes privé groen

  Stad Roeselare gaat opnieuw op zoek nar het mooiste privé groen via de wedstrijd De Gouden Tuin. Deelnemen kan in vijf categorieën: natuurvriendelijke voortuin, architectonische voortuin, hoeve, bedrijfsgebouw en geveltuin of terras- en balkonversiering. Inschrijven kan tot 1 juni via https://www.roeselare.be/formulier/inschrijving-de-gouden-tuin. Tussen 1 en 30 juni gaat de jury van De Gouden Tuin bij alle deelnemers langs. Er wordt gelet op het onderhoud, de aanleg, de kleurenpracht, de uitgroei, de verscheidenheid en de originaliteit. Na de keuring krijg je een uitnodiging om de proclamatie bij te wonen en te ontdekken of je voortuin of gevel in de prijzen viel.
 2. Ketnet Zomertour doet Roeselare aan en brengt #LikeMe en Samson & Marie mee
  Roeselare

  Ketnet Zomertour doet Roeselare aan en brengt #LikeMe en Samson & Marie mee

  De Ketnet Zomertour komt op 15 augustus naar Roeselare. Tijdens het gratis festival treden Sarah & Bavo, Kaatje, Kamiel & Viktor, GameKeepers, Nachtwacht, Samson & Marie, De KetnetBand en #LikeMe op. Tegelijkertijd kun je in het festivaldorp terecht om in de selfiecorner op de foto te gaan met je favoriete artiesten en is er voor de kleinsten een peuterhoekje van Ketnet Junior. Daar vind je onder andere een borstvoedingshoekje, luierkussens, eetstoeltjes,... En er is een consulente van Kind & Gezin aanwezig om jonge ouders bij te staan met raad en daad.