Jean-Pierre Vyncke proeft zijn Elixir de Roulers.
Volledig scherm
Jean-Pierre Vyncke proeft zijn Elixir de Roulers. © Joke Couvreur

Elixir de Roulers van Wijnhandel Vyncke-Daels: “Maar drie mensen kennen het recept, dat al anderhalve eeuw ongewijzigd is”

Als digestief bij de koffie die oma serveert, als geheim ingrediënt in de Rocktail die Rock Werchter op de kaart zet of als middeltje tegen buikpijn. Elixir de Roulers is allesbehalve een likeur uit vervlogen tijden. Het vloeibare goud dat al bijna 150 jaar ambachtelijk geproduceerd wordt door vijf generaties van de familie Vyncke-Daels wist zichzelf, mede door de erkenning als streekproduct, de status van tijdloos aan te meten. “Van in of uit de mode liggen wij niet wakker. Het product moet vooral goed zijn”, zeggen Jean-Pierre (48) en René Vyncke (86).

 1. Samenplus wil opbrengst verkochte buurtweg investeren in opwaardering buurtwegen
  Ardooie

  Samenplus wil opbrengst verkochte buurtweg investeren in opwaarde­ring buurtwegen

  De gemeenteraad gaf groen licht om de procedure tot afschaffing van buurtweg nr. 30 te starten. “Deze buurtweg situeert zich in Koolskamp ter hoogte van de watertoren”, duidt burgemeester Karlos Callens (Groep 82). “De buurtweg is niet meer zichtbaar en bruikbaar.” Daarnaast verkoopt de gemeente een stukje, met een oppervlakte van 10 are en 22 centiare, van de al eerder afgeschafte buurtweg Hoogbeverenstraat. Dit tegen de prijs van 20.440 euro. Gemeenteraadslid Veerle Dejaeghere (Samenplus) lanceerde hierbij het voorstel om de opbrengst van de verkoop te benutten om verloederde buurtwegen op te waarderen of nieuwe buurtwegen te creëren. Burgemeester Callens was het voorstel wel genegen.
 1. "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleegster op Covid-afdeling getuigt
  Play

  "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleeg­ster op Co­vid-afdeling getuigt

 2. Niels Destadsbader neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'
  Play
  The Masked Singer

  Niels Destadsba­der neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'