De Grote Markt van Roeselare verandert begin september weer eventjes in het Parijse Montmartre.
Volledig scherm
PREMIUM
De Grote Markt van Roeselare verandert begin september weer eventjes in het Parijse Montmartre. © Maxime Petit

Eindelijk weer Paris MontmARTre: “Volzet op amper drie weken tijd”

RoeselareDrie jaar heeft Roeselare erop moeten wachten, maar op zaterdag 3 en zondag 4 september zal de Grote Markt eindelijk opnieuw in Parijse sfeer baden. Dit dankzij de organisatoren van kunstmarkt Paris MontmARTre die ondertussen aan de 27e editie toe is. 60 kunstenaars tekenen present en een pakrandanimatie en kruisbestuivingen geven de organisatie extra glans.

 1. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.
 2. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.