Bij de Arc de Triomphe in Parijs brandt een eeuwige vlam om alle gesneuvelde onbekende soldaten uit de twee wereldoorlogen te herdenken. In 2018 werd dat vuur ook al eens naar Diksmuide (foto) gebracht.
Volledig scherm
Bij de Arc de Triomphe in Parijs brandt een eeuwige vlam om alle gesneuvelde onbekende soldaten uit de twee wereldoorlogen te herdenken. In 2018 werd dat vuur ook al eens naar Diksmuide (foto) gebracht. © Gudrun Steen

Eeuwige Vlam Arc De Triomphe komt in oktober naar Roeselare voor herdenkingsplechtigheid

RoeselareVaderlandslievende vereniging DSFR (Delegatie Souvenir Français Roeselare) organiseert op 10 oktober een grootse herdenkingsplechtigheid voor de 1.025 Franse soldaten die in WO I sneuvelden in en rond Roeselare. Speciaal voor de plechtigheid wordt de eeuwige vlam uit de Arc de Triomphe in Parijs overgebracht naar de stad.

 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. Politie wil ongrijpbare internetcriminelen stapje voor blijven met preventieve website: “Beter voorkomen dan genezen”
  Kortrijk/Roeselare/Koksijde/Diksmuide

  Politie wil ongrijpba­re internet­cri­mi­ne­len stapje voor blijven met preventie­ve website: “Beter voorkomen dan genezen”

  Vier politiezones uit onze provincie die al een tijd samenwerken, bundelen nu ook de krachten tegen cybercriminelen. Een website die netjes alle vormen van oplichterij via het internet oplijst maar ook tips geeft om niet in de val te lopen, moet een waardevolle troef worden. Tegelijk trekt de politie ook naar de burger, scholen en verenigingen, om te sensibiliseren. “En onze teams die cybercriminelen proberen te ontmaskeren, worden uitgebreid.”