Myriam Gernaey en Jean Geebelen baten al 30 jaar The Bull uit. Ze zijn intussen op zoek naar overnemers.
Volledig scherm
PREMIUM
Myriam Gernaey en Jean Geebelen baten al 30 jaar The Bull uit. Ze zijn intussen op zoek naar overnemers. © CDR

Eerste poolbar in België The Bull viert vandaag 30ste verjaardag: “Vroeger stond competitie centraal, nu zien we vooral veel liefhebbers”

RoeselarePrecies dertig jaar geleden streek de eerste poolbar in België neer in Roeselare. Jean Geebelen en Myriam Gernaey openden op 14 juni 1991 The Bull in de voormalige vestiging van supermarktketen Aldi. Later zou de zaak nog uitgebreid worden met een whiskyshop. “De film ‘The Color of Money’ gaf de sport een duw in de rug. Wij hadden precies dezelfde tafels, omdat ze uit Amerika werden geïmporteerd.”

  1. Luisterfietstocht langs Kezelbergroute
    Roeselare/Ledegem

    Luister­fiets­tocht langs Kezel­bergrou­te

    Fietsen langs de Kezelbergroute, de voormalige spoorlijn 65, krijgt deze zomer een extra dimensie dankzij een podcast luisterfietstocht van Wim Chielens. De luisterfietstocht is een leuke en boeiende aaneenrijging geworden van grote en kleinmenselijke verhalen die je onderweg op de Kezelbergroute aantreft. De tocht start aan de parking van het provinciedomein Het Sterrebos in de Sterrebosdreef in Rumbeke en volgt grotendeels het fietsknooppuntennetwerk. Verdwalen is onmogelijk, want Wim legt ook haarfijn uit waar je heen moet. In het Bergmolenbos knijp je al enkele keren de remmen dicht voor luisterfragmenten aan de stadsboomgaard, Muze’um L en de Kleiputten. In Beitem leer je meer over Inagro, het praktijkonderzoekscentrum voor land- en tuinbouw. Aan het voormalig station van Ledegem hoor je verhalen over bleekweides, maar ook toekomstverhalen, want de nabijgelegen Ledegemse meersen worden binnenkort ingericht tot een kleinschalig provinciedomein. Ook de rol van Spoorlijn 65 tijdens de Eerste Wereldoorlog komt aan bod. Voor wie er niet genoeg van krijgt, stelt Wim nog een klein, maar zeer de moeite waard ommetje voor: Menenwald, de grootste Duitse militaire WO I-begraafplaats op het Europese continent. De luisterfietstocht langs de Kezelbergroute kan je beluisteren via open.spotify.com/playlist/5TF5R2oeDjg2HPF0lFJw3x of via de Soundcloud-app. Je vindt de podcast er via de zoekterm ‘Luisterfietstocht langs de Kezelbergroute’.