Médard Demeester kreeg een prikje van zijn oma.
Volledig scherm
Médard Demeester kreeg een prikje van zijn oma. © Maxime Petit

Eerste kinderen krijgen coronavaccin in Roeselaars vaccinatiecentrum: “Minder pijn omdat oma de prik gaf”

RoeselareIn het Roeselaarse vaccinatiecentrum is zaterdag gestart met het vaccineren van de 5- tot en met 11-jarigen. Negenduizend kinderen uit Ardooie, Hooglede, Lichtervelde, Moorslede, Staden en Roeselare hebben een uitnodiging gekregen en 35 procent is hier op ingegaan. Vrijwilligers van Kloen kwamen de pijn wat verzachten. “We proberen er een feestje van te maken”, zegt centrumverantwoordelijke Lotte Duyck.

 1. Woonzorgnetwerk BEN neemt roer buurthuis TofvanTinneke over
  Roeselare

  Woonzorg­net­werk BEN neemt roer buurthuis TofvanTin­ne­ke over

  VOC Opstap vzw stond midden 2021 aan de wieg van buurthuis TofvanTinneke op de Roeselaarse wijk ’t Hof van ’t Henneken. Gezicht hierbij was Wim Defraeye. Maar vanaf 1 juli geeft VOC Opstap de fakkel als trekker van het project door aan Woonzorgnetwerk BEN. Klaas Gaeremyn zal Wim opvolgen. Maar aan de werking verandert niets. Het Buurtnetwerk kwam tot stand dankzij de Roeselaarse Elk Telt-subsidie, die projecten ondersteunt die gelijke kansen bevorderen in Roeselare. Die subsidies stoppen midden 2022 maar via de oproep Zorgzame Buurten kreeg de wijk nieuwe middelen vanuit de Vlaamse Overheid voor een periode van twee jaar om het buurthuis verder uit te bouwen en te werken aan een Zorgzaam Buurtnetwerk. Op de Dag van de Buren, vrijdag 27 mei, wordt er alvast ingezet op verbinding in de buurt met een multiculturele barbecue.
 1. Oewist?-project zoekt vrijwilligers
  Roeselare

  Oe­wist?-pro­ject zoekt vrijwilli­gers

  Het Oewist?-project, een samenwerking tussen de stad Roeselare en de dienstencentra van Motena, zoekt vrijwilligers om eenzame 65-plussers een bezoekje te brengen. De signalen en noden die de vrijwilligers tijdens deze gesprekken oppikken, geven ze door zodat de dienstencentral en de stad op zoek kunnen naar oplossingen. Interesse om vrijwilliger te worden bij Oewist? Op donderdag 9 juni om 19 uur wordt er een infomoment georganiseerd in dienstencentrum Schiervelde langs de Schierveldestraat. Via https://www.roeselarevrijwilligt.be kan je je kandidaat stellen.
 2. REPORTAGE. Boury dankt derde Michelinster ook aan internationaal personeel: “Ze verrijken mijn keuken met de cultuur uit hun thuisland”
  PREMIUM

  REPORTAGE. Boury dankt derde Michelin­ster ook aan internatio­naal personeel: “Ze verrijken mijn keuken met de cultuur uit hun thuisland”

  Turkije, India, Amerika, China,... Populaire reisbestemmingen allemaal, maar daar heeft het hier niks mee te maken. Het zijn ook de thuislanden van het personeel van restaurant Boury. Chef Tim Boury wist eerder deze week een derde Michelinster te bemachtigen en dat heeft hij naast zijn kookkunsten ook deels te danken aan zijn internationaal personeel. Hoe die allemaal in Roeselare beland zijn? Via de Boury Academy. Chef Tim Boury legt het ons allemaal uit.