Het ongeval met stoffelijke schade deed zich voor langs de Moorseelsesteenweg in Rumbeke.
Volledig scherm
Het ongeval met stoffelijke schade deed zich voor langs de Moorseelsesteenweg in Rumbeke. © Joke Couvreur

“Een paaltje omvergereden? Ja, maar ik heb het netjes aan de kant gelegd”: automobilist heeft opmerkelijk excuus voor vluchtmisdrijf

RumbekeEen automobilist die vluchtmisdrijf pleegde na een banaal ongeval moet van de rechter zijn theoretisch en praktisch rij-examen opnieuw afleggen als hij zijn rijbewijs terug wil.

  1. Roeselare zet z’n mantelzorgers in het zonnetje
    Roeselare

    Roeselare zet z’n mantelzor­gers in het zonnetje

    Stad Roeselare greep donderdag de Dag van de Mantelzorger aan om haar mantelzorgers in de kijker te zetten. Ze werden, samen met de personen die ze ondersteunen, in de watten gelegd met een receptie in Het Rokken. Een fotograaf legde de duo’s vast op de gevoelige plaat, als waardering voor hun relatie en als mooie herinnering. “Roeselare kent jaarlijks een mantelzorgpremie toe. Een dergelijke ondersteuning is noodzakelijk. Maar liefst 1368 mantelzorgers hebben de premie in 2021 aangevraagd”, weet schepen Michèle Hostekint (Vooruit). “De inspanning van mantelzorgers is bewonderenswaardig en verdient ook erkenning, gezien zij een onmisbare kracht zijn in de zorg voor anderen. Ieder jaar plaatsen we hen in de spotlights. De voorbije coronajaren was dit slechts beperkt mogelijk via een kaartje en een sleutelhanger. We zijn dan ook heel tevreden dat we hen vandaag opnieuw in de bloemetjes kunnen zetten tijdens een receptie.”