Het zijn drukke tijden voor Sinterklaas. Wij helpen hem graag met wat West-Vlaams getinte speelgoedtips.
Volledig scherm
PREMIUM
Het zijn drukke tijden voor Sinterklaas. Wij helpen hem graag met wat West-Vlaams getinte speelgoedtips. © ANP

Een nostalgische driewieler? Of liever Monopoly over de koers of over Club Brugge? Sinterklaas, deze tien speelgoedtips zijn op en top West-Vlaams

De spanning stijgt, want het is nog slechts enkele keren slapen vooraleer Sinterklaas op ronde gaat en de schoentjes vult. In tijden van corona houdt ook de goedheilige man het graag lokaal. Wij inspireren hem en z’n hulpsinten graag met tien West-Vlaamse speelgoedtips.

 1. Zuidstraat volgende week dicht voor sloop Zuidpand
  Roeselare

  Zuidstraat volgende week dicht voor sloop Zuidpand

  De sloop van het Zuidpand in de Zuidstraat gaat verder en dat heeft volgende week opnieuw een stevige impact op het verkeer. Vanaf maandag 12 december tot en met vrijdag 16 december wordt de Zuidstraat uit veiligheidsoverwegingen iedere dag vanaf 8.30 uur volledig afgesloten voor het verkeer tussen de Patersstraat en Iepersestraat. ’s Avonds na de werkuren wordt er eenrichtingsverkeer ingevoerd. Het verkeer richting de Grote Markt zal een omleiding moeten volgen via de Iepersestraat, de Sint-Michielsstraat en het Sint-Michielsplein.
 2. Michiel Ahyi en Knack Roeselare verstevigen leiderspositie: “Zo veel mogelijk laten zien wat ik kan”
  Volleybal Lotto League

  Michiel Ahyi en Knack Roeselare verstevi­gen leiderspo­si­tie: “Zo veel mogelijk laten zien wat ik kan”

  Voor de wedstrijd tussen Roeselare en Gent koos Knack-coach Vanmedegael ervoor om drie nieuwe spelers in zijn team te brengen. De aanvallers Michiel Ahyi en Simon Plaskie hadden een paar jaar geleden bij de Gentse ploeg gespeeld en toonden met een grote gretigheid dat zij er flink op vooruit gegaan zijn sinds zij bij de landskampioenen volleyballen. De Braziliaanse middenspeler Maicon Leite kreeg ook uitgebreide speelkansen. Hij hoorde meteen bij de uitblinkers.
 1. Melanie bouwt haar cateringzaak uit tot Eethuis Camillus dat in het voorjaar opent in de Poststraat: “Dankzij de Lokaalbrunches ontdekte ik dat ik graag omringd ben door mensen”
  PREMIUM
  Roeselare

  Melanie bouwt haar catering­zaak uit tot Eethuis Camillus dat in het voorjaar opent in de Poststraat: “Dankzij de Lokaalbrun­ches ontdekte ik dat ik graag omringd ben door mensen”

  Melanie Vanstaen (40) vormt in het voorjaar van 2023 haar cateringbedrijf om tot Eethuis Camillus. Dat zal onderdak vinden langs de Poststraat, in een huis dat dateert uit 1900. De verbouwingswerken zijn er volop aan de gang. Met Eethuis Camillus wil Melanie straks focussen op lunches, desserts en koffie of thee en taart. “Huisbereid, lokaal, veel groenten en kleurrijk worden de codewoorden van wat hier straks op tafel komt”, aldus Melanie.
 2. Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmakende ‘FIRE’
  Play
  TV

  Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmaken­de ‘FIRE’

  Streamz lost de trailer van de vierdelige documentairereeks ‘Is crypto het nieuwe goud?’ De reeks volgt negen Vlamingen en vier experten in de mysterieuze wereld van cryptovaluta en NFT’s. Ze geven elk een kritische blik op de unieke en bijzondere digitale munt. Maak kennis met de crypto-aanhangers die hun succes en tegenslagen delen. “In 2017 hebben we al onze bezittingen verkocht en dan zijn we voor bitcoin gegaan", klinkt het bij Didi Taihuttu.