Het startschot van Dwars door Vlaanderen wordt op 31 maart niet op de Grote Markt, maar op Schiervelde gegeven.
Volledig scherm
Het startschot van Dwars door Vlaanderen wordt op 31 maart niet op de Grote Markt, maar op Schiervelde gegeven. © Joke Couvreur

Dwars door Vlaanderen start eenmalig op Schiervelde, want organisatie wil drukte vermijden: “Volg wedstrijd dit jaar op televisie”

RoeselareHet startschot van de 75ste editie van Dwars door Vlaanderen zal op 31 maart niet weerklinken op de Roeselaarse Grote Markt, maar op Schiervelde. Ook een extra passage van de renners door het centrum is geschrapt, want publiek is niet welkom. Noch op Schiervelde noch langs het parcours.

 1. Triatlon Vlaanderen-voorzitter Michaël Schouwaerts vraagt meer perspectieven: “Huidige stilstand kan impact hebben op toekomst van onze sport”
  Triatlon

  Triatlon Vlaanderen-voorzitter Michaël Schouwaerts vraagt meer perspectie­ven: “Huidige stilstand kan impact hebben op toekomst van onze sport”

  Na een jaar waarin het aantal triatlonwedstrijden in eigen land op twee handen te tellen zijn, ziet er naar uit dat onder de huidige coronarestricties er ook in mei weinig tot geen triatlon- of duatlonwedstrijden in ons land georganiseerd zullen worden. Zowel organisatoren als atleten vragen om duidelijkheid, maar voorlopig zijn de perspectieven voor de sport die de laatste jaren duidelijk in de lift zat in ons land op korte termijn niet meteen hoopgevend. “Nochtans is triatlon de sport bij uitstek die perfect coronaproof kan georganiseerd worden”, benadrukt Triatlon Vlaanderen-voorzitter Michaël Schouwaerts.
 1. Boze Tesla-rijdster verstoort autoshow: "De remmen werken niet"
  Play

  Boze Te­sla-rijd­ster verstoort autoshow: "De remmen werken niet"

 2. Tiener haalt gevaarlijke stunt uit op rijdende bus
  Play

  Tiener haalt gevaarlij­ke stunt uit op rijdende bus