Tv-kapper Jurgen Meerschaert, een van de peters, is al helemaal klaar om deel te nemen aan de Urban Trail.
Volledig scherm
Tv-kapper Jurgen Meerschaert, een van de peters, is al helemaal klaar om deel te nemen aan de Urban Trail. © Foto Joke Couvreur

Dwars door gebouwen lopen voor 11.11.11

ROESELARE/HOOGLEDE/GITSNa onder meer Ieper, Brugge, Gent en Antwerpen krijgt ook Roeselare zijn eigen urban trail. Op zondag 23 oktober zullen 1.111 sportievelingen een unieke tocht van acht kilometer kunnen afleggen, dwars door privégebouwen en afgesloten locaties. De opbrengst gaat integraal naar 11.11.11.

 1. Krokussen bekennen al kleur in Westlaan
  Roeselare

  Krokussen bekennen al kleur in Westlaan

  Vorige week kregen we nog een sneeuwtapijtje over ons heen, maar wie door de Westlaan in Roeselare passeert, krijgt al meteen last van lentekriebels. Met nog bijna twee volledige wintermaanden voor de boeg, steken daar in de middenberm de eerste krokussen al voorzichtig hun kopjes boven de grond. Velen staan zelfs al te bloeien, wat al doet verlangen naar beter weer en ook wat hoop geeft in barre coronatijden. Krokussen bloeien normaal vooral in februari en maart, maar de Roeselarenaars krijgen nu al voorsmaakje. Nog even geduld en straks komen ook de paaslelies piepen.
 1. Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama
  Play

  Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama

 2. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo