In de Roeselaarse Ooststraat bleef het rustig.
Volledig scherm
In de Roeselaarse Ooststraat bleef het rustig. © CDR

Drukte blijft uit in Ooststraat na aankondiging lockdown, wel ellenlange rij aan babyoutlet

Ondanks de nakende lockdown bleef het zaterdagvoormiddag rustig in de Roeselaarse Ooststraat. Vanaf maandag moeten alle niet-essentiële winkels dicht, maar dat bracht de Roeselarenaars niet massaal op de been. Enkel bij de babyoutlet Stuntverkoop Babyartikelen stond een lange rij.

 1. Duizenden lichtgevende initiatieven dankzij #ZORGVOORLICHT. Kijk wie er in jouw gemeente licht geeft en doe zelf mee!

  Duizenden lichtgeven­de initiatie­ven dankzij #ZORGVOOR­LICHT. Kijk wie er in jouw gemeente licht geeft en doe zelf mee!

  Sinds de aankondiging van de lockdown, steekt Vlaanderen massaal het licht aan. Als teken van hoop en verbondenheid, met de tienduizenden zorgverleners die zich uit de naad werken en met iedereen die het nodig heeft. HLN en VTM NIEUWS worden overspoeld door een warme golf aan initiatieven, goed voor heel veel licht in donkere dagen. Doe ook mee en schrijf je hier in!
 2. Ongeval na klapband: bestuurders komen er met de schrik vanaf
  Rumbeke

  Ongeval na klapband: bestuur­ders komen er met de schrik vanaf

  Langs de Moorseelsteenweg in Rumbeke, ongeveer ter hoogte van het carrosseriebedrijf Bucsan, gebeurde maandagmorgen even voor 8 uur een ongeval. Een Volkswagen Caddy die in de richting van de N36 reed, kreeg plots links vooraan een klapband. Daardoor verloor de bestuurder de controle over zijn voertuig en botste hij licht met een tegenligger, een Opel Corsa. Dat laatste voertuig raakte vrij licht beschadigd, in tegenstelling tot de Volkswagen Caddy. Beide bestuurders kwamen er met de schrik vanaf. Door het ongeval was er plaatselijk een tijdlang alleen maar beurtelings verkeer mogelijk.
 3. Minister Demir kent 1,8 miljoen euro subsidies toe aan zes Roeselaarse rioleringsprojecten
  Roeselare

  Minister Demir kent 1,8 miljoen euro subsidies toe aan zes Roeselaar­se riolerings­pro­jec­ten

  Met een rioleringsgraad van 90,83 procent en zuiveringsgraad van 89,92 procent scoort Roeselare al veel beter dan de omliggende steden en gemeenten. Toch zijn er ook in Roeselare nog rioleringen tekort. Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) investeert daarom extra in rioleringsprojecten. Ze investeert 1.841.725 euro in de aanleg van zes rioleringsprojecten in de Rodenbachstad.
 1. Kan jij raden wie er in de huid van Marc Van Ranst en Steven Van Gucht kruipt?
  Play

  Kan jij raden wie er in de huid van Marc Van Ranst en Steven Van Gucht kruipt?

 2. UITGELEGD. Wat is Thanksgiving?
  Play

  UITGELEGD. Wat is Thanksgi­ving?