Christoph Coevoet en Hannelore Pyckavet verwelkomen je graag in B&B Rêveries.
Volledig scherm
PREMIUM
Christoph Coevoet en Hannelore Pyckavet verwelkomen je graag in B&B Rêveries. © Maxime Petit

“Droom gerealiseerd dankzij Huizenjagers”: Christoph en Hannelore openen B&B Rêveries op Beitemse platteland

Na een zoektocht van zeven jaar naar een geschikt pand om te wonen en een Bed & Breakfast te openen, zijn Christoph Coevoet (46) en Hannelore Pyckavet (41) dankzij het Vier-programma Huizenjagers in Beitem verzeild. Na maanden verbouwen, openden ze begin deze maand B&B Rêveries. Voorlopig hebben ze maar één kamer, maar hebben al plannen om uit te breiden. “Voordeel is dat we mensen nu coronaproof kunnen ontvangen”, knipoogt het koppel. 

 1. Roeselaarse voetbalploeg voor dak- en thuislozen blaast vijf kaarsjes uit: “Younited Belgium heeft mijn leven veranderd”
  Roeselare

  Roeselaar­se voetbal­ploeg voor dak- en thuislozen blaast vijf kaarsjes uit: “Younited Belgium heeft mijn leven veranderd”

  Younited Belgium, de Roeselaarse voetbalploeg waarbij de sport gebruikt wordt als middel tot re-integratie van bijzonder kwetsbare mensen, mag op zijn vijfde verjaardag een succes genoemd worden. De spelers, supporters en begeleiders vinden in het team niet alleen ploegmaten, maar een plek waar ze zichzelf kunnen zijn en groeien. “Younited Belgium is voor mij meer dan een hobby. Het team brengt kameraadschap, is een ontmoetingsplek en zorgt ervoor dat ik mezelf meer onder controle heb”, getuigt speler Michael De Meyer.
 2. Van Geweuneweg tot Zonder Meer: hier kan je verpakkingsvrij winkelen in West-Vlaanderen
  PREMIUM
  West-Vlaanderen

  Van Geweuneweg tot Zonder Meer: hier kan je verpak­kings­vrij winkelen in West-Vlaanderen

  Tijdens Mei Plasticvrij proberen we het gebruik van verpakkingen, die zo goed als altijd plastic bevatten, te beperken. Een goede manier om te helpen, is je inkopen doen bij verpakkingsvrije winkels. Je neemt zelf een potje, doos of bokaal mee en weegt wat je koopt en vermijdt zo heel wat overbodig afval. Om het jou gemakkelijk te maken bundelen we 8 verpakkingsvrije winkels in West-Vlaanderen.
 3. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.