In het station van Roeselare beet de Roemeen een agent in de hand.
Volledig scherm
In het station van Roeselare beet de Roemeen een agent in de hand. © LSI

Dronken man die agent bijt, krijgt voorwaardelijke celstraf

Roeselare/VeurneEen man uit Veurne is woensdag veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van zeven maanden en een boete van achthonderd euro omdat hij bij zijn arrestatie een agent in de hand heeft gebeten.

 1. Maatwerk presenteert zeven clubconcerten in TRAX
  Roeselare

  Maatwerk presen­teert zeven clubconcer­ten in TRAX

  Maatwerk, het label van cultuurcentrum De Spil & Pelzen voor clubconcerten in Roeselare, heeft hun programmatie voor dit voorjaar klaar. Ze presenteren in de eerste vijf maanden van 2022 zeven concerten in TRAX. Starten doen ze op zaterdag 29 januari met een concert van PAARD., een instrumentaal trio dat een mishmash van jazz, groovy hip hop, broken beats en freestyle funk brengt, en de Brusselse jazzband Bandler Ching. Op zaterdag 12 februari kan Maatwerk uitpakken met het allereerste Belgische concert van Kiefer, een soulvolle jazzpianist en producer uit Los Angeles, en op vrijdag 25 februari staat Jan Verstraeten met zijn dromerige indiepop in TRAX. Het Amerikaanse Moonchild, een van de aanvoerders van de huidige neo-soul-generatie, kan je op zaterdag 26 februari live aan het werk zien en op vrijdag 11 maart heeft Maatwerk een concert van Nordmann op de agenda. Flip Kowlier treedt op vrijdag 29 april op en tot slot wist Maatwerk Shht te strikken voor een optreden op vrijdag 13 mei. Meer info en tickets via www.despil.be.
 1. Tuinrangers leren je online natuurvriendelijk tuinieren
  Roeselare

  Tuinran­gers leren je online natuur­vrien­de­lijk tuinieren

  De Roeselaarse Tuinrangers organiseren dit voorjaar gratis online lessen om beginners natuurvriendelijk te leren tuinieren. In de webinars geven de Tuinrangers je tien gouden tips voor een tuin die werkt als een spons bij zware regen en langer groen blijft in droge periodes. Ook geven ze advies over wat je kunt doen voor een volgeboekt bijenhotel en een tuin vol vogels en vlinders en geven ze uitleg over hoe ze je kunnen helpen met gratis advies op maat van jouw tuin. Er zijn webinars op 31 maart om 19.30 uur en op 21 april om 19.30 uur. Inschrijven doe je op www.klimaatswitch.be.