Een automobilist in een auto met een alcoholslot.
Volledig scherm
Een automobilist in een auto met een alcoholslot. © BELGAIMAGE

Dronken door rood licht naar drankautomaat: 9 maanden rijverbod en alcoholslot

RoeselareVoor de ogen van een politiepatrouille reed een 26-jarige jongeman uit Roeselare door het rode licht. Toen hij uit de wagen stapte, moest hij in dronken toestand ondersteund worden. Het leverde hem vrijdag voor de politierechtbank in Kortrijk een rijverbod van 9 maanden, een boete van 1.600 euro en een alcoholslot voor 1 jaar op.

 1. Een nieuwe keuken kost snel 15.000 euro: met deze 5 tips druk je de prijs
  Livios

  Een nieuwe keuken kost snel 15.000 euro: met deze 5 tips druk je de prijs

  De keuken is vaak de eerste ruimte die je vernieuwt, nadat je een huis of appartement hebt gekocht. We willen deze ruimte meestal anders, beter, meer naar onze eigen smaak en behoefte inrichten. Maar het budget strooit meer dan eens roet in het eten: de gemiddelde prijs voor een volledig uitgeruste keuken ligt namelijk op zo’n 10.000 à 15.000 euro. Bouwsite Livios geeft vijf praktische tips om de prijs te drukken.
 2. Seingeversclub Rikko organiseert zelf wielerwedstrijd: “Wellicht uniek in Vlaanderen”
  Ardooie

  Seingevers­club Rikko organi­seert zelf wielerwed­strijd: “Wellicht uniek in Vlaanderen”

  Met een honderdtal leden leidt Seingeversclub Rikko jaarlijks zo’n 300 koersen en andere sport- en culturele evenementen in goede banen. Dit steeds op vraag van een organisatie. Maar op 15 augustus organiseert de club van voorzitter Rik Goemaere, samen met Johan Laridon van praatcafé De Groene Dreve en Arlette Declerck van café De Roose, voor het eerst zelf een wielerwedstrijd: ‘Ne Grooten Velokoers’.