Drie weken na de brand bij Sidegro vinden bewoners van de Sint-Jozefswijk nog steeds asbeststukken in hun tuinen.
Volledig scherm
PREMIUM
Drie weken na de brand bij Sidegro vinden bewoners van de Sint-Jozefswijk nog steeds asbeststukken in hun tuinen. © RV

Drie weken na monsterbrand bij afvalbedrijf blijft buurt asbestresten in tuin vinden: “Onze kleinkinderen mogen niet meer buiten spelen”

RoeselareDrie weken na de grote brand bij het bedrijf Sidegro op de Trakelweg blijven bewoners van de Sint-Jozefswijk asbestresten in hun tuintjes en op hun terrassen vinden. De bezorgdheid is zo groot dat de buurt zich nu met een open brief tot het stadsbestuur en het bedrijf richt. De bewoners willen strengere controles op het aangevoerde afval. Het bedrijf staat open voor overleg, maar probeert het gezondheidsrisico te nuanceren.

  1. Katapulteer jezelf terug naar de middeleeuwen, vier de vrede of ga uit je dak met Metejoor en Admiral Freebee: dit zijn onze weekendtips voor Zuid-West-Vlaanderen
    PREMIUM
    Zuid-West-Vlaanderen

    Katapul­teer jezelf terug naar de middeleeu­wen, vier de vrede of ga uit je dak met Metejoor en Admiral Freebee: dit zijn onze weekend­tips voor Zuid-West-Vlaanderen

    Nog geen plannen voor het weekend? Het zuiden van onze provincie biedt dit weekend heel wat mogelijkheden voor een leuke uitstap. De muziekliefhebber kan terecht in Izegem, de Bourgondiër daarentegen in Zonnebeke. De cultuurfanaten krijgen drie expo’s voorgeschoteld, terwijl je in Ieper de vrede kan vieren. Keer je liever eens terug in de tijd? Dan moet je in Westrozebeke zijn. Veel plezier!