Het Dovy Natourcriterium startte met een minuut stilte voor de slachtoffers van het noodweer. Aansluitend mocht Piet De Coninck (2e van rechts), vrijwilliger in het vaccinatiecentrum, het startschot geven.
Volledig scherm
Het Dovy Natourcriterium startte met een minuut stilte voor de slachtoffers van het noodweer. Aansluitend mocht Piet De Coninck (2e van rechts), vrijwilliger in het vaccinatiecentrum, het startschot geven. © Maxime Petit

Dovy Natourcriterium herdenkt slachtoffers noodweer en prijst vaccinatievrijwilligers: “Kracht van de koers, de vrijwilligers en de solidariteit”

RoeselareHet elfde Dovy Natourcriterium, gewonnen door groene trui Mark Cavendish, zal ongetwijfeld de geschiedenisboeken ingaan als de warmste editie tot nu toe. Niet alleen door de zomerse temperaturen, maar eveneens dankzij een beklijvende minuut stilte om de slachtoffers van het recente noodweer te herdenken en een symbolisch dankjewel aan de vele vrijwilligers in het vaccinatiecentrum door één van hen het startschot te laten geven.