Marthe Hanssens uit Roeselare was 23 toen ze eind juni 2022 op haar fiets werd aangereden door een jonge automobilist die stuurde onder invloed van alcohol en drugs.
Volledig scherm
Marthe Hanssens uit Roeselare was 23 toen ze eind juni 2022 op haar fiets werd aangereden door een jonge automobilist die stuurde onder invloed van alcohol en drugs. © RV

Doodrijder van Marthe (23) straks voor rechter na ongeval tijdens Batjesweekend

RoeselareHet ongeval waarbij vorige zomer in Roeselare de 23-jarige Marthe Hanssens op haar fiets werd doodgereden door een man die onder invloed was van alcohol en cannabis, wordt binnenkort behandeld in de politierechtbank. Het onderzoek is afgerond.

  1. Van een shoppingcampagne tot trouwe handelaars belonen: zo wil Roeselare haar winkelstraten aantrekkelijk houden
    PREMIUM

    Van een shopping­cam­pag­ne tot trouwe handelaars belonen: zo wil Roeselare haar winkelstra­ten aantrekke­lijk houden

    Roeselare profileert zich al jaren als dé shoppingstad van West-Vlaanderen en wil die naam blijven waarmaken. “Het zijn uitdagende tijden voor de retail, dus mag het stadsbestuur niet op haar lauweren rusten”, zegt Emma Minderhout, projectleider economie bij de stad. De winkelleegstand in het centrum is het voorbije jaar al gedaald van 11,7 naar 10,5 procent. De stad neemt nu een reeks nieuwe maatregelen om de leegstand nog verder weg te werken en nieuwe winkels en horeca aan te trekken.
    Roeselare