De genomineerden voor de titels Beloftevolle KMO en KMO van het Jaar werden dinsdag voorgesteld.
Volledig scherm
De genomineerden voor de titels Beloftevolle KMO en KMO van het Jaar werden dinsdag voorgesteld. © RV

Dit zijn de kanshebbers voor titels Beloftevolle KMO en KMO van het Jaar

RoeselareUnizo West-Vlaanderen maakte dinsdag de finalisten voor de jaarlijkse verkiezing van de meest Beloftevolle KMO en KMO van het Jaar. Op 14 oktober wordt bekend gemaakt wie met de titels aan de haal gaat.

 1. Burgemeester achter draaitafel op Dag van de Jeugdbeweging
  Roeselare

  Burgemees­ter achter draaitafel op Dag van de Jeugdbewe­ging

  De jeugdbewegingen worden op vrijdag 22 oktober in het zonnetje gezet en dat gaat ook in Roeselare niet zomaar voorbij. De Jeugdraad en de stad bundelen de krachten, met de steun van hogeschool Vives, Mulder en Café Cirque, voor een ochtendfuif met ontbijt op het Polenplein. Die start om 7 uur en eindigt om 8.15 uur. Bijzondere gast achter de draaitafels wordt burgemeester Kris Declercq (CD&V). Hij krijgt het gezelschap van Tim De Bree en een speciale gast. Het gaat om een Covid Safe Event. De organisatie benadrukt dat alcohol en kleurpoeder niet getolereerd wordt, maar roept op in uniform naar de ochtendfuif te komen. Als herinnering krijg je een uniek embleem om op je uniform te bevestigen. Dat is te verkrijgen bij het binnenbrengen van je recycleerbare beker.
 1. Roeselare engageert zich voor Burgemeestersconvenant 2030
  Roeselare

  Roeselare engageert zich voor Burgemees­ters­con­ve­nant 2030

  In 2008 lanceerde Europa het burgemeestersconvenant met de ambitie om lokale besturen samen te brengen die zich vrijwillig engageren om de klimaat- en energiedoelstellingen van de Europese Unie te behalen en zelfs te overtreffen. “Roeselare tekende in 2017 in”, weet Bart De Witte, departementshoofd Beleidsontwikkeling Ruimte bij de stad Roeselare. “Maar ondertussen is duidelijk dat de doelstellingen niet gehaald zullen worden en werd het convenant bijgeschaafd. Er werd aan de stad gevraagd om opnieuw in te tekenen.” Via de nieuwe convenant engageren gemeenten zich om onder andere 40% minder broeikasgassen uit te stoten tegen 2030 en dat engagement gaat Roeselare graag aan. “De vernieuwing van het convenant houdt voor ons eigenlijk niet zoveel in”, aldus De Witte. “Alles wat bijgeschaafd werd, is goed afgedekt door het eigen klimaatplan van de stad.”
 2. N-VA Roeselare huldigt pioniers
  Roeselare

  N-VA Roeselare huldigt pioniers

  De N-VA is 20 jaar jong en dat werd ook in Roeselare gevierd. Tijdens een gespreksavond met Valerie Van Peel, ondervoorzitter van N-VA, en federaal parlementslid Yngvild Ingels in de vernieuwde Viplounge van de Tomabelhal op Schiervelde werden enkele pioniers van de lokale afdeling in de kijker gezet. Applaus en een attentie waren er voor zowel Lut Vanbrussel als Ingrid Van Wassenhove. Lut zet zich al sinds dag één belangeloos in voor de opbouw en werking van N-VA Roeselare. Ze maakt nog steeds deel uit van het afdelingsbestuur en is nauw betrokken in het communicatieteam waar ze de correctie van de teksten op zich neemt. Ingrid is nog niet zo lang betrokken , maar is een vaste waarde tijdens de permanenties op zaterdagochtend in het partijsecretariaat. Ook ondersteunt ze de ledenwerving.